Hlavní obsah

V pražské Uhříněvsi hořela hala

– Praha • Aktualizováno

V pražské Uhříněvsi hořela skladovací hala o ploše deset krát 30 metrů. Kvůli většímu počtu zasahujících jednotek hasičů byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Hasiči doporučili lidem v okolí nevětrat. Škoda činí odhadem asi 120 milionů korun.

V Uhříněvsi hoří halaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Na twitteru to uvedli pražští hasiči. K požáru vyjížděli dnes kolem 17:00. K 18:30 zasahovalo u požáru 23 hasičských jednotek. Krátce po 19:00 oznámili hasiči, že dostali požár pod kontrolu. Podle policie bylo nutné evakuovat několik desítek lidí ze sousední haly.

Na místě byli také z preventivních důvodů záchranáři, ošetřit museli pouze jednoho vyčerpaného hasiče. Zraněn nebyl nikdo.

Oheň zasáhl halu v Bečovské ulici, kde bylo podle hasičů uskladněno drogistické zboží. Policisté na twitteru uvedli, že kvůli požáru uzavřeli Bečovskou ulici od kruhového objezdu.

Foto: Martin Neliba, ČTK

V pražské Uhříněvsi hoří hala o ploše 10 krát 30 metrů. Snímek byl pořízen mobilním telefonem z pražských Kobylis.

Na místě se kvůli uzavírce začaly tvořit kolony aut a doprava v Uhříněvsi kolabovala. Kolem uzavřené oblasti u hořící haly se také shlukovali lidé, kteří chtěli požár vidět. Ředitel pražských hasičů Luděk Prudil ČTK řekl, že lidem doporučuje, aby raději nevycházeli.

Hořící hala se částečně zřítila. Nejprve se propadla část boční stěny a následně i střešní konstrukce. „Hydrantová síť nestíhá doplňovat cisterny, je proto zřízena kyvadlová doprava vody. Používáme i výškovou techniku,” popsali hasiči zásah. Místo rovněž ze vzduchu monitoroval policejní vrtulník i dron hasičů. Po ohlášení lokalizace požáru hasiči uvedli, že budou ještě místo dohašovat, což ale bude podle nich kvůli částečnému zborcení haly složité.

Hasiči v USA natočili průjezd ohnivým peklem způsobeným bleskem

Koktejl

Hasiči doporučili lidem v okolí z preventivních důvodů nevětrat. Na místo byla povolána chemická laboratoř. „Chemici provádí měření koncentrace škodlivin do ovzduší, respektive do obytných částí v okolí,” doplnili. „Zatím byly naměřeny nulové hodnoty,” řekla kolem 18:30 mluvčí hasičů Lucie Jelínková.

Škoda po požáru haly byla předběžně odhadnuta na přibližně 120 milionů korun.

Kvůli požáru v Uhříněvsi hasiči postupně vyhlásili až třetí stupeň požárního poplachu. Stupně požárního poplachu jsou tři plus jeden zvláštní podle rozsahu události a zásahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám