Hlavní obsah

V Praze hořel byt, evakuovali 39 lidí

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ulici Na Poříčním právu v Praze 2 hořel v pátek večer byt v obytném domě. Hasiči z domu zachránili 39 lidí, některé po schodech, další pomocí automobilového žebříku. Nejméně šest lidí skončilo v péči záchranářů.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční požár bytu v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

"Jednalo se o požár bytu v prvním patře domu. Na místě zasahovalo několik jednotek pražských hasičů," sdělil na místě velitel směny pražských hasičů Jaroslav Piesch.

Po příjezdu hasičů byl celý dům silně zakouřený. Některé lidi museli zachraňovat pomocí automobilového žebříku z oken jejich bytů.

"Hasiči z domu zachránili celkem 39 lidí. Šest lidí předali do péče záchranářům. Z domu byly zachráněny také čtyři kočky, které na místě prohlédla veterinární záchranka PetMedic," uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Na pražském Žižkově vyhořel byt, škoda je odhadována na milion korun

Krimi

Policisté na místo vyslali několik hlídek, včetně Speciální pořádkové jednotky. Část zachráněných nájemníků byli cizinci, komunikace s nimi tak byla pro policisty i hasiče obtížnější.

Pro nezraněné nájemníky domu nechali policisté přistavit evakuační autobus. Část nájemníků našla útočiště ve velkokapacitním speciálu pražské záchranky, v Ategu.

Co přesně bylo příčinou požáru a jak vysokou plameny napáchaly škodu, zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám