Hlavní obsah

V plzeňské zoo uhořelo 19 antilop

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Devatenáct antilop, z toho čtyři mláďata, uhořelo při nočním požáru v plzeňské zoologické zahradě. Oheň zachvátil jednu ze stájí, která byla zamčená a zvířata se nemohla dostat ven do bezpečí.

Článek

"Když jsme přijeli na místo a otevřeli stáj, všechny antilopy už byly mrtvé. Většina z nich se ve stáji o rozměrech deset krát čtyři metry udusila kouřem. Požár jsme zlikvidovali za čtyřicet minut," řekl Právu velitel zásahu Jaromír Bek.

Podle mluvčího krajských hasičů Františka Vaška vyčíslilo vedení zoo škodu přibližně na 300 tisíc korun. Příčina požáru se vyšetřuje.

"Vypadá to na technickou závadu. Ve stáji se zvířatům přitápělo. To všechno ale musí vyhodnotit experti," dodal Vaško. Na požár hasiče upozornili krátce po jedenácté v noci obyvatelé z nedalekého sídliště Vinice.

Podle mluvčího zoo Martina Vobruby šlo o jeden druh antilopy jelení. "Máme ještě na jiném místě záložního samce a pokud se vedení zoo rozhodne v chovu pokračovat, musíme k němu sehnat novou samici," dodal Vobruba.

Reklama

Výběr článků

Načítám