Hlavní obsah

V pátek to bude trojnásobek, vyhrožoval student po masakru v Ostravě. Policie ho zadržela

– Ostrava

Několik hodin po tragédii v ostravské nemocnici se podle policie 16letý mladík v Třinci vychloubal, že v pátek 13. prosince bude masakr mnohem větší. Policie ho ve středu zadržela. Podobný případ policisté vyšetřují také v Ostravě.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Policisté včetně speciálních jednotek zasahovali ve Fakultní nemocnici Ostrava

Článek

„Však počkejte, v pátek 13. prosince toho bude trojnásobek,“ měl podle kriminalistů říci mladík v úterý odpoledne po skončení odborného výcviku při rozhovoru se spolužáky a s vyučující.

Ty jeho vyjádření znepokojilo hlavně kvůli tomu, že druhý den nepřišel do školy a měl neomluvené hodiny. Policie se o případu dozvěděla ve středu dopoledne a začala konat. Policisté se vydali na kontrolu školy a také samotného mladíka.

Zadržený po střelbě: Všichni jsme měli červené bundy

Domácí

„Pár minut před polednem došlo v bydlišti mladíka k jeho zadržení. V dané věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin šíření poplašné zprávy,“ uvedl mluvčí policie René Černohorský.

Napsal e-mail

Podobný případ vyšetřují také policisté v Ostravě. Ve středu večer podle nich poslal 46letý muž e-mail do zdravotnických společností, kde měl konflikt. Policie to však zdravotníci oznámili až druhý den a kriminalisté podezřelého ztotožnili.

Bude to jako v Ostravě, hrozil prý muž nemocnici v Hradišti. Nakonec byl propuštěn

Krimi

„Nejenže bylo ihned přijato opatření ke střežení daného objektu zdravotnického zařízení, ale následně byl zadržen 46letý muž, Jedná se o pacienta s duševní poruchou,“ konstatoval Černohorský s tím, že právní kvalifikace ještě nebyla stanovena.

„V této souvislosti policisté žádají veřejnost o nešíření další negativní situace ve společnosti a o stupňování obavy z možného napadení formou jakýchkoli vyhrůžek či slovního, písemného nebo i fyzického útoku,“ podotkl mluvčí policie.

Reklama

Související články

Vrah hledal čekárnu, kde bylo nejvíc lidí

Moravskoslezská policie pokračuje ve vyšetřování případu vraha z Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě-Porubě. Ve čtvrtek odpoledne zemřela žena se...

Výběr článků

Načítám