Hlavní obsah

V Ostravě hořelo podzemní potrubí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Komplikovaný a časově náročný zásah řešili ostravští hasiči v těsném sousedství areálu Dolních Vítkovic. Od nedělního večera do pondělního rána likvidovali požár usazenin, které se vzňaly ve starém potrubí o délce několika stovek metrů.

V Ostravě hořelo podzemní potrubíVideo: HZS MSK

 
Článek

K požáru došlo mezi Velkým světem techniky a železničními kolejemi. Před půl sedmou večerní na místo vyjelo pět jednotek hasičů.

„Hasiči zjišťovali pomocí termokamer rozsah hoření. Do potrubí postupně vrtali a vytvářeli otvory, mimo jiné pomocí speciálního řezacího a hasicího zařízení Cobra. Potrubí následně zapěňovali. Na pomoc přijel osmikolový kombinovaný hasicí automobil Scania,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Proč začalo potrubí hořet, není jasné.

V Ostravě hořelo 12 autobusů dopravního podniku. Hasič zkolaboval

Krimi

V průběhu zásahu hasiči měřili koncentrace a případný výskyt nebezpečných látek. „Koncentrace měřili preventivně také na okraji sousedního areálu Nová Karolina, a to na povrchu i na střeše obchodního centra. Zde nebyly naměřeny žádné koncentrace nebezpečných plynů,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám