Hlavní obsah

V nemocnici zůstává 20 popálených z karvinské diskotéky

Novinky, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ/OSTRAVA

Na jednotce intenzivní péče popáleninového centra ostravské fakultní nemocnice jsou stále hospitalizováni čtyři popálení z karvinské diskotéky U Vlka. Jejich stav je vážný. Dalších 16 popálených je mimo ohrožení života. Během sobotní tragédie uhořela mladá žena, dalších 61 lidí bylo zraněno.

Foto: Milan Haluška
Článek

"Lékaři definují stav čtyřech pacientů jako vážný. Bližší informace není možné podat s ohledem na lékařské tajemství," řekl v neděli mluvčí fakultní nemocnice v Ostravě Štěpán Neuwirth.

Návštěvníci diskotéky tvrdí, že budovu zapálil ohňostroj, který měl uprostřed tanečního parketu odpálit kamarád majitele diskotéky, podle informací Práva 30letý Alexandr B. Očití svědci tvrdí, že pyrotechniku mu dal sám majitel.

"Pachatele jsme zadrželi. Obvinili jsme jej z trestného činu obecného ohrožení a byl na něj podán návrh na vzetí do vazby," konstatovala mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková s tím, že mu hrozí trest odnětí svobody na tři až deset let. Soudce později návrh policie akceptoval a na muže uvalil vazbu. Podle svědků zapálil muž mezi tančícími lidmi římskou svíci, od které se vzňaly ozdoby na stropě a požár se postupně rozšířil.

V tanečním klubu začalo hořet kolem 03.15, v tu dobu bylo v zábavním podniku podle hasičů asi 100 až 150 lidí. Svědci však tvrdí, že v objektu jich bylo podstatně více. Dívce, která požár nepřežila, bylo podle informací Práva sedmnáct let a na diskotéce zřejmě usnula.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám