Hlavní obsah

V litoměřické škole žáci sexuálně obtěžují dívky, stěžují si rodiče

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice
Aktualizováno

Policie v Litoměřicích šetří případ sexuálního obtěžování na jedné ze základních škol. Mělo k němu docházet mezi žáky deváté třídy. Mluvčí litoměřické policie Alena Romová ve středu uvedla, že policisté dostali trestní oznámení na začátku června.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Protože se případ týká mladistvých a nezletilých, policie k němu nemůže podat bližší informace.

Rodiče jedné z postižených dívek uvedli, že někteří chlapci ve třídě dívky odvlékali na pohovku, vypláceli je na holou a chlubili se poté svojí erekcí, uvedl deník MF Dnes.

Dívka popsala i to, jak jiné spolužačce chlapci strkali prsty do přirození. Podobné chování prý ve třídě trvalo asi dva roky a škola ho nijak neřešila.

Dívky se prý nesvěřily

Ředitelka Blanka Ježková se brání, že informace získávala postupně, protože je rodiče poškozených dívek hned nehlásili. „Prvotní informaci jsme dostali 16. května od jednoho z rodičů, okamžitě jsme kontaktovali policii a situaci řešili podle jejího návodu. 31. května jsem dostala další závažnou informaci a 1. června podala trestní oznámení. Od té doby úzce spolupracujeme s policií,“ přiblížila Právu postup ředitelka, která jakékoliv pochybení rezolutně odmítá.

„Kdyby nám rodiče hned od začátku poskytli veškeré informace a splnili ohlašovací povinnost, tak jsme konali mnohem dříve,“ brání se ředitelka.

Devátou třídu soukromé školy navštěvuje deset žáků, se kterými podle vlastních slov nemusela dosud řešit podobné problémy. „Nic nenaznačovalo tomu, že se v kolektivu něco děje. Ani při různých psychologických hrách s třídní učitelkou, kdy se děti anonymně svěřují s tím, co je trápí,“ uvedla učitelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám