Hlavní obsah

V Javorníkách se těžce zranila mladá lyžařka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

V zimním středisku Kohútka v Javorníkách se v pondělí odpoledne těžce zranila šestnáctiletá lyžařka ze Slovenska. Horští záchranáři na místo povolali vrtulník, který ji se zraněním hlavy transportoval do nemocnice v Žilině.

Foto: Horská služba

Na pomoc přiletěl slovenský vrtulník

Článek

Oznámení o zraněné lyžařce přijali horští záchranáři od obsluhy areálu po 15:00. „Na místě jsme zjistili, že dívka si pádem způsobila závažné poranění hlavy a obličeje. Měla bezpečnostní přilbu, ale lyžařské brýle jí nárazem praskly. Trpěla výpadky paměti, špatně komunikovala a popisovala velké bolesti hlavy a za krkem," uvedl zasahující člen Horské služby Beskydy Antonín Paločko.

Devítiletý chlapec nezvládl jízdu na zmrzlém sněhu. Na pomoc mu letěl vrtulník

Krimi

Protože byla dívka na lyžařském školním výcviku ze sousedního státu, požádali záchranáři o pomoc slovenskou leteckou záchrannou službu. „Zatím jsme dívku ošetřili, nasadili jí krční límec a zafixovali do vakuové matrace. Když dorazil vrtulník z Trenčína, dosedl kousek od nás a jejich lékař si pacientku hned převzal," doplnil Paločko.

Posádka zraněnou dívku transportovala do nemocnice v Žilině. Lyžařské středisko Kohútka se nachází v bezprostřední blízkosti česko-slovenské hranice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám