Hlavní obsah

V Brně se srazily tramvaje, pět zraněných

Právo, Novinky, kub, miš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

V centru Brna se v pondělí ráno srazily dvě tramvaje. Záchranka přepravila tři lidi do nemocnice, další dva ošetřila na místě. Okolnosti nehody policie vyšetřuje, na místě nehody je patrné, že jedna tramvaj narazila zezadu do soupravy před sebou.

Srážka tramvají v Brně Video: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala krátce před 08:30 hodin v Křížové ulici v části Staré Brno. Mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková Novinkám sdělila, že zdravotníci ošetřili celkem pět lidí, z nichž tři odvezli do nemocnice.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Tramvaje se srazily v Brně v Křížové ulici.

„Mladá žena utrpěla lehké zranění hlavy, muž středního věku rovněž lehké zranění kyčle a odvezli jsme do nemocnice také jednoho z řidičů tramvají se středně těžkým zraněním dolní končetiny,” uvedla mluvčí.

Slisované auto pohledem řidičů tramvají: Policie ukázala další videa z brněnské nehody

Krimi

Zbylí dva lidé podle ní byli zranění velmi lehce a sami uvedli, že se případně k lékaři dopraví sami.

Kropáčková později rovněž dodala, že v nedaleké nemocnici U sv. Anny vyhledala ošetření řada lidí od nehody.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Při srážce tramvají v Brně se zranilo pět lidí.

Příčinu a okolnosti nehody šetří policie, podle předběžných informací jedna tramvaj narazila do druhé zezadu.

„Předpokládáme, že v obou soupravách mohlo cestovat zhruba 200 lidí. Příčinu nehody zatím neznáme. Vyjmuli jsme všechna záznamová média, včetně kamerových záznamů z vozidel,“ řekl provozní ředitel Dopravního podniku města Brna Jan Seitl.

Foto: Michal Šťastný, Právo

V Brně se srazily tramvaje.

Kvůli vyšetřování nehody byla omezena doprava, opatření se dotklo šesti linek městské hromadné dopravy, a to tramvajových 2, 5, 6 a autobusových 44, 82 a 84.

Reklama

Související články

Tramvaj v Praze smetla osobní auto

Na pražském Barrandově se v pátek odpoledne srazila tramvaj s osobním autem. Auto se zaklínilo mezi soupravou a sloupem. Provoz čtyř linek je přerušen. Nehoda...

U Pražského hradu se srazily tramvaje

Nedaleko Pražského hradu na Pohořelci se srazily dvě tramvajové soupravy. U jedné z nich také skončily do sebe napasované oba vagony. Nehoda se obešla bez...

Výběr článků

Načítám