Hlavní obsah

V Brně se srazily dva autobusy, zranilo se 14 lidí

– Brno • Aktualizováno
Právo, Petr Kozelka

V Brně-Slatině se v úterý po poledni srazily dva autobusy. Zranilo se v nich podle předběžných informací 14 lidí, z toho jeden těžce. Příčina neštěstí zatím není známa. Pravděpodobně jeden vůz narazil zezadu do druhého, který stál na zastávce.

V Brně se srazily dva autobusy MHDVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Nehoda se stala krátce po 13:00. Z dostupných informací vyplývá, že autobus linky 701 narazil zezadu do vozidla linky 75.

Linkový autobus narazil do autobusu MHD, který stál na zastávce. Protože u zastávky není tzv. záliv, kam by autobus zajel, stál normálně v jízdním pruhu a řidič druhého autobusu si ho podle všeho nevšiml.

„Přesné příčiny nehody samozřejmě ještě vyšetřujeme, alkohol u řidiče autobusu MHD nebyl, řidič druhého autobusu musel být převezen do nemocnice, takže tam výsledek ještě neznáme,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Nehoda dvou autobusů v Brně si vyžádala několik zraněných

Podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky museli hasiči řidiče linkového autobusu ze zdemolované kabiny vystříhat. „Pomáháme s ošetřováním zraněných. Dopravní podnik přistavil vytápěný autobus pro nezraněné cestující,“ řekl Mikoška. Policisté museli Hviezdoslavovu ulici, kde se nehoda stala, uzavřít.

„Na místě zasahovalo devět týmů záchranářů. Při nehodě bylo zraněno 14 osob, zranění, která utrpěli, jsou lehčího charakteru. Pouze jeden muž byl vyprošťován a jeho zranění jsou středně těžká. Nikdo nebyl v akutním ohrožení života. Všechny zraněné jsme transportovali do brněnských zdravotnických zařízení,“ řekla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Poslední velká tragická nehoda vozidel MHD se stala v Brně předloni v květnu v Černých Polích. Řidič autobusu vjel na červenou do křižovatky a narazil do tramvaje. Výsledkem byla nehoda s jedním mrtvým a 13 zraněnými. Řidič autobusu za to byl odsouzen ke třem letům a čtyřem měsícům vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám