Hlavní obsah

Utopenec z pískovny před smrtí zapíjel žal

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V neděli v devět hodin dopoledne uviděl občan Sedlčánek u Čelákovic na hladině bývalé pískovny plovoucí mužské tělo. "Okamžitě nám zavolal. Řekl, že to je asi soused Bohuslav M. Někdo ho musel ve vodě utopit jako kotě, slyšeli jsme ve sluchátku na tísňové lince," řekl policejní operátor.

Foto: Václav Vlasák

Kadaň má první sportovní halu.

Článek

Utonulého vytáhli z vody hasiči. Lékař nezjistil žádné stopy násilí. "Měl jsem pocit, že byl cítit rumem," poznamenal hasič. Lékař hasičův dojem nepotvrdil. Uvedl, že je třeba vyčkat na výsledky soudní pitvy. Podle místních lidí a obyvatel nedaleké vesnice Jiřiny pitva potvrdí jen to, co vědí.

"V restauraci u Kubelků se soused zlil jako slíva. Byl tam od soboty večer až do tří ráno. Přijel na kole, ale cestou z hospody se o něj jenom opíral. Nedařilo se mu nasednout," objasnil stav sedmačtyřicetiletého utonulého jeden ze svědků.

"Pohádal se v sobotu navečer doma se svou devětatřicetiletou družkou. Prej ho dopálila tak, že si musel vybrat mezi domácí zabíjačkou nebo hospodou. Vždycky šel raději do hospody," dodal.

Zmizelo kolo mrtvého

Případ utonulého by byl vcelku jasný. Kdyby se na dně pískovny nalezlo i jízdní kolo. Potápěči ho však v pondělí hledali marně. "Mohl ho někdo ukrást," poznamenala mluvčí policie okresu Praha-východ Diana Bušková. Ztráta kola kriminalisty středočeské mordparty postavila před problém. "Musíme mít jasno, že těžce podroušeného někdo nedoprovázel či na něj nečíhal, nestrčil ho do ledové vody staré pískovny a nezmizel," konstatoval kriminalista. Vyšetřování případu proto nadále pokračuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám