Hlavní obsah

Útok nožem v autobuse na Brněnsku: Policie dopadla podezřelého, je mladistvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policie zadržela mladíka, který je podezřelý z napadení pětačtyřicetiletého cestujícího v autobuse na Brněnsku nožem. Obvinila jej z pokusu o vraždu. Kriminalisté také podají podnět státnímu zástupci, aby navrhl pro obviněného vazbu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Během čtvrtka byl zadržen podezřelý z napadení pětačtyřicetiletého cestujícího v autobuse na Brněnsku. Mladistvému muži dnes v dopoledních hodinách sdělil vyšetřovatel obvinění z provinění vraždy ve stadiu pokusu. Kriminalisté podají také podnět státnímu zástupci k vypracování návrhu na vazební stíhání obviněného. Vzhledem k tomu, že obviněný je mladistvý, nemůžeme k případu poskytnout bližší informace,“ uvedla policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Mladistvý je v této souvislosti muž ve věku mezi 15 a 18 roky.

Útočník pobodal muže v autobuse a utekl

Krimi

K incidentu došlo ve středu večer. Hádka mezi dvěma cestujícími v autobuse nedaleko Pozořic a Sivic na Brněnsku skončila bodným zraněním, útočník pak utekl. Policie požádala ve čtvrtek veřejnost o pomoc s pátráním.

Mluvčí policie Petr Vala dříve uvedl, že po vzájemném konfliktu zůstal na místě zraněný jeden muž, druhému účastníkovi napadení se podařilo z místa utéct. Zraněný utrpěl bodnořezné zranění, které si vyžádalo rychlý převoz do nemocnice, uvedl mluvčí.

Samozvaný traktorista se pokoušel ujet z areálu družstva. Byl namol opilý

Krimi

Podle mluvčí jihomoravských záchranářů Barbory Truksové byl muž zraněn těžce. „Ošetřili jsme muže středního věku, utrpěl vážná bodnořezná zranění a převezli jsme jej na urgentní příjem Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně,“ uvedla dříve Truksová.

Reklama

Výběr článků

Načítám