Hlavní obsah

Únik chemikálie v Jablonci je zatím hádanka, hasiči pokračují v měření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

V panelovém domě ve Skelné ulici v Jablonci nad Nisou, kde v úterý večer podle místního obyvatele unikla neznámá látka, se budou ve středu provádět další opakovaná měření. Při prvním hasiči nic nenaměřili, jejich zásah byl přerušen před 3:00. Dům je zahrazen a evakuovaní obyvatelé zatím zůstávají v péči zdravotníků.

Únik neznámé látky v JablonciVideo: Aktu.cz

 
Článek

Záchranáři rozvezli v úterý večer do nemocnic 36 lidí, podle zdravotníků si nejčastěji stěžovali na pocit dušnosti a škrábání v krku. Jeden pacient leží v jablonecké nemocnici na JIP.

„V případě, že budou výsledky negativní, tak bude objekt zpřístupněn jeho obyvatelům. Evakuovaní zatím stále zůstávají v péči zdravotníků. Okolnostmi případu se budou zaobírat jablonečtí kriminalisté,” sdělil ve středu ráno mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Únik neznámé dráždivé látky ve Skelné ulici oznámil na operační středisko hasičů jeden z obyvatel domu v úterý před 18:00. Do nemocnic záchranáři převezli i dva policisty a devět hasičů.

V Jablonci skončilo 36 lidí v nemocnici, únik dráždivé látky hasiči nezjistili

Krimi

Podle prvotních poznatků zdravotníků problémy pacientů ukazují spíš na podráždění horních cest dýchacích, než že by se přiotrávili. Nicméně o jakou látku se jednalo, stále není zřejmé.

Podle reportéra Práva, který situaci sledoval na místě, byli v domě pracovníci hasičského Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdaneč, kteří mají zjistit, jaká chemikálie způsobila problémy.

Do Jablonce přivezli také kontejner s laboratoří.

Foto: Michael Polák, Právo

Vyšetřování úniku chemikálie v Jablonci nad Nisou

Neznámou látku hasiči vyhledávali pomocí detekční techniky v ochranných oblecích s dýchacími přístroji.

Foto: Michael Polák, Právo

Vyšetřování úniku chemikálie v Jablonci nad Nisou

„Ve spolupráci s chemickou laboratoří bylo provedeno opakované kontrolní měření ve vnitřních prostorech objektu s negativním výsledkem,” uvedli hasiči v noci na Facebooku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám