Hlavní obsah

Údajný americký voják ošálil seniorku historkou o nemocné dceři

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O bezmála čtvrt milionu korun přišla 65letá žena z Jesenicka, když uvěřila historce údajného amerického vojáka a poslala mu jako půjčku peníze na léčení jeho nemocné dcery. Jakmile požadovanou částku poslala, přestal s ní podvodník komunikovat. Právo případu informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Foto: Petr Horník, Právo

Případem se zabývá policie. Ilustrační snímek

Článek

Žena se s mužem, který se vydával za amerického vojáka působícího na misi v Afghánistánu, seznámila loni v květnu prostřednictvím Facebooku.

„Bojovníkovi se v ní během krátké chvíle podařilo vzbudit důvěru, a to především zájmem o ni samotou. Následně ji požádal o zapůjčení finančních prostředků, které nutně potřeboval na úhradu lékařské péče pro svoji nemocnou dceru,“ uvedla mluvčí.

Peníze ani „vojáka” už asi nikdy neuvidí

Částku ve výši 230 tisíc korun pak podle ní seniorka, která se muži rozhodla pomoci, odeslala na účet vedený v zahraničí. „Přestože se voják dušoval, že jí peníze po návratu z válečné mise vrátí, už je nejspíš nikdy neuvidí. Stejně tak jako samotného vojáka, který s ní po odeslání finančních prostředků přestal komunikovat,“ konstatovala Vybíhalová.

Seniorka se obrátila o pomoc na policii. Policisté okolnosti podvodného jednání prověřují. „V této souvislosti opětovně nabádáme k obezřetnosti při seznamování s neznámými lidmi přes internet. Online prostředí umožňuje podvodníkům všeho druhu vyhledávat potenciální oběti a bez nutnosti jakéhokoliv osobního kontaktu z nich poměrně rychle pod různými legendami vylákat peníze,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám