Hlavní obsah

Ubodaný student se dostal útočnici do rány poté, co bránil spolužačku

– Žďár nad Sázavou • Aktualizováno
Právo, Novinky, pch, ok

Šestadvacetiletá žena, která je podezřelá z úterního ubodání studenta ve střední škole obchodní ve Žďáru nad Sázavou, útočila v době, kdy studenti přicházeli do školy. Jako první napadla studentku ve vchodu, které se šestnáctiletý mladík zastal. Ten následkům bodných poranění podlehl. Poté si žena vzala jako rukojmí jinou studentku.

Foto: repro Facebook

Otec chlapce si přál, aby tvář jeho syna vidělo celé Česko.

Článek

Útok se odehrál mezi půl osmou a osmou hodinou ranní, žena se do školy dostala zřejmě spolu se studenty. Vchod zabezpečený není, vstup na čipové karty je až u školních šaten.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Lidé před střední školu ve Žďáru na Sázavou přinášejí květiny, hračky a zapalují svíčky.

Původní informaci o tom, že útočnice napadla jako prvního chlapce, který stál u vchodu, později opravila krajská policejní mluvčí. „Žena se dostala do školy a napadla studentku. Té studentce přispěchal na pomoc student, toho taky napadla. Bohužel, utrpěl zranění, kterému podlehl. Pak napadla další studentku,” uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Zaslouží elektrické křeslo.
otec zavražděného chlapce

Dívku vzala útočnice jako rukojmí. Když ke škole přijel vyjednavač a začal se ženou hovořit, využili policisté ze zásahové jednotky chvilku nepozornosti a ženu zpacifikovali taserem.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zavražděný mladík byl členem dobrovolných hasičů ve Žďáru na Sázavou.

Byl třídním bavičem

"Zaslouží elektrické křeslo," citoval web tn.cz otce zavražděného chlapce, který si podle serveru přál, aby tvář jeho syna vidělo celé Česko.

Trojice spolužaček zemřelého studenta reportérce Práva řekla, že mladík, který studoval v druhém ročníku obor kuchař, byl třídní bavič. Ve chvíli, kdy přicházely ke škole, stály už u budovy sanitky a policisté. Ti je okamžitě odvedli do třídy, kde musely zůstat. Po desáté hodině žáci mohli odejít, škola v úterý zrušila vyučování. Plačící studenty si odváděli rodiče, kterým na místě pomáhali psychologové.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Policisté před střední školou, kde žena útočila.

Při útoku nožem byla jedna studentka zraněna těžce a jedna lehce. Zranění utrpěl i policista, ten zůstává na chirurgii a měl by být propuštěn ve středu.

Jedna z dívek s vážným bodným zraněním už byla operována a je stále na jednotce intenzivní péče. Její stav je stabilizovaný. [celá zpráva]

Další dvě studentky byly hospitalizované na dětském oddělení. Jedna utrpěla psychický šok, druhá měla drobné řezné zranění na ruce. Kolem 17:00 byly z nemocnice propuštěny.

Žena z Ostravska si prý vybrala oběti náhodně, podle policie na školu ve Žďáru neměla žádnou vazbu. Policejní mluvčí Dana Čírtková potvrdila, že tatáž žena útočila už před dvěma lety ve škole v Havířově.

Kriminalisté předpokládají, že ji obviní ve středu z vraždy a pokusu o vraždu a požádají o vzetí do vazby.

Krajský policejní ředitel Radek Malíř řekl, že policisté ženu převezli ze Žďáru na policejní ředitelství v Jihlavě, kde by měla strávit noc. Potvrdil, že ji kriminalisté vyslechli. Nemohl ale komentovat, zda byla pod vlivem návykových látek, policie musí počkat na výsledky rozborů.

Ve škole bude podle něj pokračovat i ve středu v práci krizový intervenční tým, aby studentům pomohl zvládnout danou situaci.

Policejní mluvčí k vražednému útoku na žďárské střední škole Video: Česká televize ČT24

K útoku se škola vyjádřila i na svém Facebookovém profilu. Poděkovala studentům za statečnost a požádala je o vybudování vzpomínkového místa ve vestibulu školy. „Pomozte nám vyjádřit poděkování a obdiv našemu nesmírně statečnému spolužákovi, který svou odvahu zaplatil životem,” uvedla škola na svém profilu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám