Hlavní obsah

Vyjednavač se vyměnil za dívku drženou šílenou útočnicí, pak přišla rána taserem

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Kus odvahy předvedl kromě šestnáctiletého hocha na střední škole ve Žďáru nad Sázavou také policejní vyjednavač. Ten je ovšem na takové situace vycvičený a pomoc se od něj očekává. Nechal se totiž vyměnit za dívku, kterou šílená žena držela.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Studenti odcházejí ze školy, kde zaútočila žena z Ostravska na studenty.

Článek

O podrobnostech ze zadržení 26leté pachatelky informoval server tíseň.tv. Podle něj měla žena u sebe několik nožů.

Vyjednavač útočnici nabídl, že se vymění za 17letou dívku, na což ona okamžitě přistoupila. Ihned po výměně stačilo jednomu ze členů zásahové jednotky, který byl převlečený za zdravotníka, několik vteřin k tomu, aby ženu zpacifikoval taserem. Policista byl při zákroku pořezán v obličeji.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve Žďáru nad Sázavou zasahovala i policejní jednotka z elektrárnyVideo: Česká televize ČT24

„Kriminalisté provedli výslechy osob. Případ dále prověřují pro spáchání závažného násilného trestného činu. K motivu ani k přesnému průběhu jednání pachatelky se v současné době nelze vyjádřit. Všechny okolnosti spáchaného násilného trestného činu kriminalisté dále zjišťují,“ uvedla odpoledne mluvčí policie Jana Kroutilová. Žena dosud nebyla obviněna z žádného trestného činu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Studentům školy pomáhali psychologové

K útoku ve střední škole obchodní došlo kolem 7.30 hod. Pachatelka nejprve zaútočila na jednu studentku, kterou se rozhodl bránit 16letý chlapec. Ten na následky bodných zranění zemřel. Následně se vrhla na druhou dívku, které pomohl právě zmíněný vyjednavač.

Útočnice podle České televize napadla v květnu 2012 také vychovatelku v Havířově, když bránila sedmiletou dívku v jídelně. Po obvinění bylo její trestní stíhání zastaveno kvůli psychickému stavu. Do února 2014 byla v psychiatrické léčebně, odkud ji soud propustil na doporučení opavských lékařů. Nyní se měla léčit ambulantně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám