Hlavní obsah

Ubodaného Adama připomene sakura, spolužáci potřebovali pomoc psychologa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysazením sakury u základní školy v Nýrsku uctili tamní žáci památku svého kamaráda Adama, kterého měl před týdnem v obci zavraždit otec. Ke kořenům stromu vložili skříňku s dopisy a dárky.

Foto: Policie ČR

Policie na místě činu

Článek

„Strom nám ho bude připomínat. Jako kdyby neodešel, ale byl pořád s námi,“ řekla Právu ředitelka školy Alena Linhartová.

Když se o tragédii dozvěděla, zprávě vůbec nechtěla věřit. „Přišli jsme o velmi oblíbeného a chytrého chlapce, který byl věčně dobře naladěný, zkrátka takové sluníčko. Hledali jsme v databázi jeho fotky a úplně na všech se smál,“ doplnila.

Otec měl ubodat svého čtrnáctiletého syna. Jeho kamarádi jsou zdrceni

Krimi

Protože především chlapcovi spolužáci se s neštěstím velmi těžko vyrovnávají, povolala ředitelka na pomoc psychologa. „Zřídili také pietní místo, kam děti i kantoři nosili od minulého týdne květiny a zapalovali svíčky,“ popsala Linhartová první dny po Adamově smrti.

Poslední rozloučení se zavražděným hochem se konalo pouze v rodinném kruhu, a tak ve škole zorganizovali vzpomínkovou akci. „Chtěli jsme dát Adamovi poslední sbohem. Rozhodli jsme se na jeho počest zasadit sakuru. Je to krásný strom, který brzy vykvete. Umístili jsme ho na naši zahradu. Děti přinesly plyšáky, sošky andělů, ale také dopisy a další dárky. Všechno jsme uložili do krabice a dali ke kořenům stromu,“ popsala šéfka školy.

Otec měl ubodat svého čtrnáctiletého syna. Jeho kamarádi jsou zdrceni

Krimi

Chlapec zemřel minulé úterý, v den svých 14. narozenin. Podle zjištění Práva ho zřejmě ubodal jeho adoptivní otec poté, co se se synem pohádali. „Nejdřív ho měl snad škrtit a pak na něj vytáhnout nůž. Jeho tátovi muselo přeskočit, když něco takového udělal,“ vypověděli minulý týden Adamovi kamarádi.

Muž po činu vyskočil z okna a způsobil si těžká poranění. V kritickém stavu ho z místa transportoval vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice, kde je stále hospitalizovaný. Kriminalisté případ vyšetřují jako vraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám