Hlavní obsah

Otec měl ubodat svého čtrnáctiletého syna. Jeho kamarádi jsou zdrceni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V den svých narozenin tragicky zemřel teprve čtrnáctiletý chlapec z obce na Klatovsku. Podle dostupných informací ho měl ubodat jeho otec. Ten pak vyskočil z okna a s těžkými zraněními skončil v nemocnici. Kriminalisté případ vyšetřují jako vraždu.

Foto: Policie ČR

Policie na místě činu

Článek

Ještě ráno si spolu dopisovali. „Domluvili jsme se, že půjdeme odpoledne ven. On se těšil, že mu dorazí jako dárek mikina, a chtěl mi ji ukázat. Dneska totiž slavil čtrnácté narozeniny,“ řekl Právu jeho blízký kamarád.

On i jeho další dva přátelé, jejichž jména redakce zná, byli z neštěstí zdrceni. „Je to hrozné. Nemůžeme tomu uvěřit. Ještě v pondělí jsme si byli všichni, včetně jeho táty, společně zahrát fotbal. A teď už tady náš kamarád není,“ litovali.

Otec se údajně v úterý dopoledne na syna rozčílil. „Nejdřív ho měl snad škrtit a pak na něj vztáhnout nůž. Jeho tátovi muselo přeskočit, když něco takového udělal,“ vypověděli kluci.

Na Klatovsku našli zavražděného 14letého chlapce, podezřelý je otec

Krimi

Na místo okamžitě spěchali záchranáři. Bohužel čtrnáctiletému chlapci už nedokázali pomoci. „Byla jsem zrovna na zahradě, když přijela rychlá a policisté. Slyšela jsem, jak křičí, že otec vyskočil z okna, kde zůstal ležet. Ještě předtím se snad sám zranil nožem. Chlapec ale už nejevil známky života,“ uvedla roztřeseným hlasem sousedka, která si přála zůstat v anonymitě.

Muž je v kritickém stavu

Muž si způsobil těžká zranění, v kritickém stavu ho transportoval vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice. Právě jeho kriminalisté z vraždy podezřívají a ve věci už zahájili úkony trestního řízení. „Nemůžu se z toho pořád vzpamatovat. Co bylo sakra spouštěčem, že to muselo dojít takhle daleko,“ přemítala žena.

Podle ní byl otec podivín, který se lidí stranil. Před šesti lety mu zemřela manželka, a tak na výchovu dítěte zůstal sám. V domě bydleli ještě s jeho rodiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám