Hlavní obsah

U právě propouštěného vězně v Karviné našli kradené věci. Chtěl si domů odnést čerpadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

V duchu lidového rčení o tom, že zvyk je železná košile, skončila výstupní kontrola ve věznici v Karviné u jednoho z právě propouštěných vězňů. Dozorci mu v zavazadlech našli věci ukradené z káznice za 20 tisíc korun. Muž si přitom odpykával trest za krádeže. Při odchodu na svobodu, kam se nakonec nedostal, si kromě vězeňského oblečení přibalil například čerpadlo. Nyní mu hrozí až osm let za mřížemi.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala ve středu mluvčí policie Soňa Štětínská. Muž středního věku z Českého Těšína si podle ní ve věznici v Karviné odpykával trest za krádeže. O víkendu měl být propuštěn. Místo toho ale putoval na policejní služebnu, kde si vyslechl obvinění z další krádeže.

Kvůli vzpouře obvinili dva vězně z Mostecka

Krimi

Pracovníci vězeňské služby u něj našli věci, které se ve věznici podle nich pokusil ukrást.

„Přibalil si s sebou různé oděvní svršky a doplňky v hodnotě přibližně 1 000 korun. Jednalo se o kalhoty, triko, čepici, ponožky či boty, které však patří věznici. Navíc si chtěl odnést i zařízení na bázi čerpadla v hodnotě 15 000 korun,” uvedla Štětínská.

V příbramské věznici odhalila policie další drogy

Krimi

Jak vysoký trest si původně muž odpykával, policie neupřesnila. Podle mluvčí mu nyní hrozí až osmiletý trest vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám