Hlavní obsah

Mění jména, mizí bez placení a podvádí s poukazy. Policie hledá muže, který už měl sedět

Novinky, kub

Z rozsáhlých podvodů, páchaných navíc při vyhýbání se nástupu do vězení, podezírají kriminalisté 49letého muže ze Strakonic. Za mřížemi měl být od loňského května, od té doby se ale podle policie pohyboval v několika krajích, kde obalamutil další oběti.

Foto: Policie ČR

Pátrání po Davidu Janečkovi

Článek

Kriminalisté získali svědectví, podle kterých se David Janeček, pravomocně odsouzený za podvody, přesunul z jižních Čech do Libereckého a Královéhradeckého kraje. Například v září měl být v Harrachově a Jilemnici, také se ubytoval v Peci pod Sněžkou v soukromém penzionu, jehož majiteli nakonec utekl po 21 dnech bez zaplacení.

„Kromě toho majiteli prodal za 9000 korun dárkové karty na nákup značkového sportovního oblečení, za které v obchodech nelze nic koupit, protože nejsou finančně kryté. Ubytovateli tím způsobil škodu za bezmála 17 000 korun,” potvrdila Novinkám v pondělí mluvčí policie Ivana Baláková.

Falešná ruská kráska vymámila z důvěřivce na Jablonecku stovky tisíc

Krimi

Hledaný podle ní vystupuje pod různými vymyšlenými jmény. Podvedení lidé o něm vypověděli, že si přízeň ve společnosti získává velmi přátelským dojmem, který vytváří. „Rodina ubytovatele z Pece pod Sněžkou si s ním dokonce pořídila společnou fotografii,” upřesnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Hledaný David Janeček nenastoupil do vězení.

Pátrání se týká celého Česka, původně jej vyhlásili jihočeští policisté, podle nichž poslal Janečka do vězení Okresní soud v Jeseníku za rozsáhlé podvody. „Máme důvodné podezření, že v nich bohužel pokračuje i nadále. Jmenovaný od lidí láká peníze na obstarání vstupenek na fotbalové zápasy, které nikdy nedodá,” zmínili kriminalisté.

Muž z Jesenicka oklamal banku, podvodně lákal peníze i od známých

Krimi

„Hledaný muž je vysoký 170 centimetrů, silnější postavy. Má kratší, prošedivělé vlasy, modré oči a trpí lupénkou. Pokud nám ho můžete pomoci vypátrat, volejte prosím okamžitě naši bezplatnou tísňovou linku 158,” dodala policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám