Hlavní obsah

U Kraslic shořela polovina tržnice, jen týden po kontrole hasičů

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Zhruba polovinu vietnamské tržnice zasáhl ve středu kolem půl sedmé večer požár. Při neštěstí nebyl nikdo zraněn. Někteří z hasičů prý slyšeli z tržnice výbuchy, zřejmě od zábavní pyrotechniky.

Foto: Hasičský záchranný sbor, .

Rozsáhlý požár zasáhl zhruba polovinu tržnice.

Článek

„Zhruba deset stánků shořelo úplně,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. „Další stánky jsou požárem poškozeny, stejně jako několik osobních vozidel stánkařů,“ pokračoval Kasal.

Požár vypukl jen týden poté, co se na areál zaměřili hasiči a policisté a prověřovali dodržování požárních předpisů. "Zjistili jsme řadu přestupků, například na elektroinstalaci,“ uvedl Kasal.

Na likvidaci požáru se podílelo celkem devět hasičských jednotek a také jednotka ze sousedního Klingenthalu v SRN. Krátce po půl osmé byl požár uhašen. „Ještě likvidujeme ohniska požáru, abychom ochránili dosud nezasažené stánky tržiště,“ dodal Kasal. Podle něj bude rozsah škod a příčina vzniku požáru předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám