Hlavní obsah

Týraná žena: Manžel mi oholil hlavu a nahou pověsil na půdě

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany

Poslední čtyři roky manželství si Zuzana K. prošla doslova peklem. „Znásilňoval mě, bil a ponižoval,“ hovořila v úterý před rokycanským soudem 29letá žena ze Slovenska o svém muži, kterému za týrání a znásilnění hrozí až deset let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Žena před soudem vypověděla, že ji manžel týral čtyři roky.

Článek

„Začalo to všemožnými zákazy, urážkami a osočováním. Postupně se jeho agrese stupňovala, až došlo na bití. Fackoval mě i mlátil pěstmi. Jednou jsem dokonce dostala strašný výprask gumovým krokodýlem. Peníze mi dával jen s bídou na to, abych mohla dát dětem najíst,“ popisovala cizinka soužití s manželem, který pochází rovněž ze Slovenska a se kterým má tři syny ve školním věku a tříletou dceru.

Vzali se v rodné zemi před 12 lety, od roku 2008 žijí společně na Rokycansku, kde měl Jozef K. práci.

Sex noční můrou

Ženu soudkyně vyslýchala přes mikrofon z jiné místnosti, aby se v jednací síni s manželem nesetkala. „Strašně se ho bojím. S takovým hajzlem už dál nechci žít,“ vysvětlila důvody, proč nechce vypovídat v jeho přítomnosti.

Manželovu podrážděnost nejprve vnímala tak, že je vytočený z práce, kde mu to nešlo zrovna podle jeho představ.

„Pak jsem zjistila, že má milenku, a přišlo mi to, že když se s ní pohádal, tak si zlost vyléval na mně. Říkala jsem si, proč já, proč si nedělá fackovacího panáka z toho, kdo ho rozčílil,“ pokračovala žena ve své výpovědi.

Velmi traumatizující pro ni byl manželský sex. „Svazoval mě, nutil k análnímu styku a do přirození mi strkal různé věci. Říkal, že když jsem ze sebe vytlačila čtyři děti, tak jedna jeho pěst se do mě taky vejde,“ řekla Zuzana K.

Začal brát antidepresiva a do toho pil tvrdý alkohol. Bylo to ale ještě horší.
Zuzana K.

Přesto stále věřila, že se manžel napraví a své chování změní. „Začal brát antidepresiva a do toho pil tvrdý alkohol. Bylo to ale ještě horší,“ vzpomínala dále.

Všechno vyvrcholilo koncem letošního března, kdy Josef K. nahou ženu pověsil za spoutané ruce na půdní trám a mučil ji.

„Nejdřív mi oholil hlavu strojkem, pak želízky spoutal ruce a za lano mě pověsil na trám. Pusu mi přelepil lepicí páskou a začal do mě kopat, až jsem se bolestí počůrala. Přitom křičel, že jsem obyčejná špína a kurva, která ho musí poslouchat,“ líčila žena děsivý zážitek.

Syn byl svědkem mučení

Nepomohly jí ani úpěnlivé prosby nejstaršího syna, který vše viděl a otce požádal, aby matku pustil.

„Odbyl ho tím, že si jen tak hrajeme,“ dodala žena. Když vše skončilo, svěřila se kamarádce, která okamžitě zavolala policii.

Výpověď manželky obžalovaný muž několikrát přerušil výkřiky: „Lžeš, seš kurva.“ Když pak dostal oficiálně prostor k vyjádření, neubránil se emocím.

„Počkej, ty děvko, až mě pustí z vazby, to uvidíš. Ten rozvod ti nepodepíšu a zapomeň na to, že ti nechám děti,“ řval muž na mikrofon jako pominutý.

Když se uklidnil, uvedl, že všechna obvinění jsou jedna velká lež.

„Hádky byly, ale k žádným vážným incidentům nedošlo. Ona sama se chovala jako moje služka, pokud bych jí nechal volnou ruku, dělala by jeden kiks za druhým,“ reagoval muž s tím, že za vším prý stojí manželčin nový přítel, který jí nalévá rozumy a štve ji proti němu.

Soud bude pokračovat výslechy dalších svědků. Rozsudek by měl padnout ještě tento měsíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám