Hlavní obsah

Trojnásobná vražda na Hané: Policie vyslechla přeživší dívku. Obviněného zkoumají psychiatři

– Olomouc

Kriminalisté v případu trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané na Prostějovsku vyslechli dívku, která jako jediná z členů rodiny na konci dubna přežila běsnění svého bratra. Případ je podle krajského policejního mluvčího Libora Hejtmana ve fázi vyšetřování. Rozhodující budou pro kriminalisty také závěry znaleckých posudků z oboru psychiatrie a psychologie.

Dům v Kostelci na Hané, v němž se odehrála rodinná tragédieVideo: Miloslav Hradil, Právo

 
Článek

Vyšetřování potrvá ještě několik měsíců. Z vraždy svého bratra, sestry a otce je obviněn 29letý muž. Nyní je ve vazbě, hrozí mu až výjimečný trest.

K útoku došlo 30. dubna. Muž podle kriminalistů členy své rodiny zabil loveckými noži. Policisté jej zadrželi okamžitě po činu, o dva dny později jej prostějovský soud poslal do vazby.

„Případ je stále ve fázi vyšetřování. Kriminalisté vyslechli přeživší mladistvou dívku. Šetří nákup vražedných zbraní a čekají na závěry znaleckých posudků z oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie a psychologie. Zároveň očekávají výsledky nařízených soudních pitev zemřelých osob," řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Mezi útoky brousil nože. Brutální vražda příbuzných na Prostějovsku otřásla i otrlými kriminalisty

Krimi

Otázkou psychického stavu pachatele a jeho příčetnosti se policisté zabývali hned po činu, objasnit jeho jednání by měly právě i znalecké posudky.

Podle kriminalistů však dosud netrestaný muž členy své rodiny zavraždil po předchozím uvážení, při útoku nebyl pod vlivem drog ani alkoholu.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Jednopatrový domek, v němž došlo v Kostelci na Hané k rodinné tragédii.

Motivem byly problémy v rodině; před policisty vypověděl, že se rozhodl, že členy rodiny potrestá za to, jak se k němu chovali. Podle něj mu verbálně ubližovali. Konkretizovat to kriminalistům podle šéfa krajské kriminálky Jana Lisického nedokázal.

Podle Lisického byl útok chladnokrevný, nelítostný a zvlášť surový.

Muž přiznal ubodání tří příbuzných na Prostějovsku, soud ho poslal do vazby

Krimi

Muž nejprve podle kriminalistů zabil 23letého bratra a poté 21letou sestru. Když se vrátil z práce jeho 57letý otec, zaútočil i na něj. Otec se před běsnícím synem pokusil utéci, pachatel jej však pronásledoval a venku před domem jej ubodal.

Běsnění pachatele přežila pouze jeho nejmladší 17letá sestra, kterou zamkl po příchodu ze školy na toaletě, kde strávila zhruba půldruhou hodinu. Poté ji našli kriminalisté.

Dívka nebyla zraněna a skončila v péči odborníků, k případu podle Hejtmana dívka již vypovídala.

Reklama

Výběr článků

Načítám