Hlavní obsah

Trojice vodáků z řeky Moravy se stále nenašla, policisté informovali zahraničí

Hodonín

Pětice policistů pokračuje v pondělí v pátrání po posádce lodi, která minulý týden ve středu zmizela při plavbě po řece Moravě na Hodonínsku. Pátrací akci komplikuje zvýšená hladina řeky. Minulou středu večer se našla loďka, policie v pátek potvrdila, že patří pohřešovaným vodákům, a zároveň informovala, že otec, jeho dcera a jejich kamarád zřejmě utonuli.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Pátrání po ztracené trojici v minulém týdnu

Článek

Tři policisté na člunu a dvoučlenná hlídka v přístavišti v Rohatci vyrazila v pondělí do další pátrací akce. Větší nasazení sil je podle mluvčího hodonínské policie Petra Zámečníka nevhodné, řeka má po posledních deštích i nadále výrazně zvýšenou hladinu.

V sobotu, kdy řeka dosáhla maxima, uváděla měřicí stanice Povodí Moravy ve Strážnici 310 centimetrů, do pondělního dopoledne hladina klesla na 222 centimetrů. „Pokud bude klesat, předpokládáme, že bychom ve středu nebo ve čtvrtek opět nasadili větší počet lidí,“ řekl mluvčí.

Protože policie připouští, že při největším pátečním a sobotním průtoku mohla případně těla tříčlenné posádky z tragické výletní plavby překonat i jez v Hodoníně, informovali policisté své kolegy na Slovensku, v Rakousku a Maďarsku, kam mohla nešťastníky případně odnést voda z Moravy korytem Dunaje.

Stejně tak je ale možné, že je zachytily větve mnoha stromů spadlých do koryta v říčních meandrech mezi Strážnicí a Rohatcem. „Vedení Policie ČR v Hodoníně vydává upozornění a důrazně varuje všechny vodáky a rybáře, aby v zájmu ochrany svého života a zdraví nesplouvali řeku Moravu v regionu Hodonínska. Hrozí nebezpečí utonutí,“ apeluje na rozvahu lidí mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám