Hlavní obsah

Tři děti zmizely ze školky v Praze. Policie zjišťuje, zda pochybily učitelky

– Praha

Třicet minut hledali ve čtvrtek policisté tři děti, které zmizely ze školky v Praze 5. Učitelky si zmizení dětí podle policie všimly pozdě, a navíc údajně nevěděly, které děti jim konkrétně chyběly. Případem se policisté dále zabývají.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policie se o zmizení dětí dozvěděla ve čtvrtek krátce po půl dvanácté s tím, že děti ve věku 3, 4 a 5 let se ztratily z jedné ze dvou mateřských škol, které sídlí v ulici Naskové v Praze 5 Košířích.

„Po příjezdu na místo se policisté okamžitě spojili s učitelkami, které jim ale nebyly schopny sdělit, které děti jim skutečně zmizely. Jednoduše je neuměly pojmenovat. Mužům zákona poskytly pouze popis ratolestí, kdy se mělo jednat o dvě děvčátka a jednoho chlapce,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Doplnil, že nezvěstných dětí si učitelky všimly, až když našly tři odložené batohy. Do pátrání se kromě policistů zapojili také strážníci a připraven byl i vrtulník. O třicet minut později se ve vysílačkách policistů ozvala dobrá zpráva, že děti byly nalezeny.

Dětem bylo horko

„Všichni ‘drobci‘ byli v době nálezu nazí, protože jim prý bylo horko. Některé své svršky děti třímaly v ručičkách, jiné policisté našli cestou lesem zpět do školky,“ konstatoval Hulan.

Během dalšího vyšetřování policisté zjistili, že děti odešly ze školky o několik desítek minut dříve, než to učitelky oznámily na policii. Mezitím se děti snažily najít samy, ale bez úspěchu. Policisté nyní zjišťují podrobnosti a zda někdo porušil nějaké předpisy či zákon.

„Prioritně musí policisté dojít k závěru, zda se učitelky dopustily něčeho protiprávního, tedy přestupku nebo trestného činu. Stran prošetřování také zatím pracujeme s možností, že událost ve finále nebudou řešit policisté, potažmo správní orgány či soudy, ale jiné kompetentní orgány,“ shrnul Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám