Hlavní obsah

Syřani z D8 jeli republikou i v přívěsném vozíku, budou vyhoštěni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Deset běženců, které odhalili policisté ve čtvrtek na dálnici D8 u Klecan, skončilo v zařízení pro uprchlíky. Poslední z nich byl převaděč, který skončil v policejní cele. Část skupiny Syřanů jela v přívěsném vozíku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

U cizinců bylo zahájeno řízení o povinnosti opustit území České republiky, do té doby budou v zařízení pro umístění cizinců v Bělé Jezové na Mladoboleslavsku.

„S deseti osobami jsme zahájili řízení o opuštění republiky, přičemž bude vyrozuměno dublinské středisko, které zahájí řízení o předání osob jinému státu. Do té doby budou v zařízení pro uprchlíky,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jakub Vinčálek. Do kterého státu budou vyhoštěni, ale policie odmítla sdělit. Není ani jasné, kam běženci cestovali.

U jednoho muže byly podle mluvčího zahájeny úkony trestního řízení. „Je podezřelý z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za to mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Spis teď dostane na stůl státní zástupce, který rozhodne, zda bude požadovat vazbu,” řekl Vinčálek.

Podle informací Novinek jeli někteří z cizinců v přívěsném vozíku s plachtou dokonce s dětmi, ostatní v autě s německou poznávací značkou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám