Hlavní obsah

Policisté na dálnici D8 odhalili dodávku se syrskými běženci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté ve čtvrtek na dálnici D8 odhalili dodávku s 11 běženci včetně pěti dětí. Podle policie jsou pravděpodobně syrské národnosti. Policisté teprve ověřují jejich totožnost.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policisté na běžence narazili na odpočívadle dálnice na 1,5. kilometru kolem jedné hodiny odpoledne.

„Jedná se o šest dospělých a pět dětí, jejichž totožnost zatím ověřujeme, pravděpodobně to budou Syřani,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jakub Vinčálek.

Podle něj jeli v dodávce s německou poznávací značkou. Policisté je odvezli na služebnu a nyní zjišťují, kam měli namířeno a odkud jeli. Další podrobnosti mluvčí policie zatím neřekl, včetně toho, zda je doprovázel převaděč.

Česko migranty nepřijme

Větší počet nelegálních migrantů odhalili policisté například na konci dubna na Domažlicku. V dodávce tehdy jelo 26 běženců převážně z Afghánistánu včetně 11 dětí. Dodávka měla bulharskou značkou. Policisté ji zastavili nedaleko místní služebny. [celá zpráva]

V červnu policie zadržela na sídlišti v Krupce na Teplicku šestici afgánských uprchlíků, kteří se mylně domnívali, že jsou v Německu. Cizinci skončili v záchytném zařízení

Ministr vnitra Milan Chovanec se ve středu nechal slyšet, že Česká republika do konce roku neplánuje přijetí žádného běžence podle unijních kvót. "My neumožníme vstup na území České republiky nikomu, kdo tu nechce být a kdo neprojde bezpečnostní prověrkou," prohlásil Chovanec. [celá zpráva]

K 28. září bylo z Řecka do dalších unijních zemí přesunuto 4455 lidí, z Itálie 1196. Česká republika převzala celkem 12 lidí z Řecka, Slovensko podle údajů Evropské komise jen tři.

Reklama

Výběr článků

Načítám