Hlavní obsah

Švýcar z R10 na otázky jen přikyvuje, sestra za něj nabídla kauci

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Mladoboleslavský soud rozhodl ve středu o uvalení vazby na třiatřicetiletého Švýcara, který v sobotu jezdil pod vlivem drog v protisměru rychlostní silnice R10 mezi Prahou a Turnovem. Eskorta přivezla mladého muže do soudní síně dopoledne, verdikt byl znám poměrně rychle.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Švýcara vedou policisté k boleslavskému soudu.

Článek

Soudce na muže vazbu uvalil. Zdůvodnil tento krok tím, že s ohledem na zdravotní stav muže hrozí, že by mohl svůj čin zopakovat. Na místo vazební věznice Švýcara poslal do vězeňské nemocnice v Praze na Pankráci, kde by se měl především léčit. Je totiž drogově závislý.

Švýcar takřka nemluví, obhájkyni jen kýve na položené otázky. Jeho sestra, která je v kontaktu s obhájkyní, nabídla za bratra kauci a chce poslat lékařskou dokumentaci od švýcarského lékaře.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Muž, který jízdou v protisměru způsobil řadu nehod na silnici R10.

Také u středečního výslechu byl přítomen psychiatr. Navíc si obviněný muž nechal během výslechu zavolat záchranku. Podle lékařů kolaboval ze stresu, nedostatku medikamentů, které užívá na deprese, a také má abstinenční příznaky z nedostatku drogy. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám