Hlavní obsah

Švachula z vazby zatím nepůjde

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Jiří Švachula (dříve ANO), kterého státní zastupitelství označuje za hlavu zločinecké organizované skupiny tyjící z ovlivňování veřejných zakázek na radnici Brno-střed a v brněnských městských firmách, zatím z vazby na svobodu nepůjde. Vrchní soud v Olomouci totiž zrušil rozhodnutí brněnského krajského soudu, který bývalého vlivného politika po roce a půl ve vazbě chtěl už propustit.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jiří Švachula přichází k soudu.

Článek

Podle státního zástupce Radka Mezlíka olomoucký soud označil rozhodnutí o propuštění za předčasné.

„Krajský soud v Brně by měl nyní ve věci znovu rozhodovat, má na to čas do 10. prosince,“ prohlásil Mezlík. Švachulův obhájce Kárim Titz zatím nechtěl rozhodnutí komentovat.

Soud souhlasil s propuštěním Švachuly, žalobce protestuje

Krimi

Podle informací Práva je ale pravděpodobné, že Švachula se nakonec na svobodu dostane. Podle zdroje redakce obeznámeného s případem se totiž olomoučtí soudci proti propuštění z vazby striktně nepostavili, pouze upozornili, že by měly být přesněji stanoveny podmínky, za nichž by měl být bývalý místostarosta radnice Brno-střed propuštěn.

Švachula u soudu poprvé promluvil, všechna obvinění popřel

Krimi

O Švachulově propuštění rozhodl senát v čele s Jaroslavou Bartošovou 7. října poté, co při projednávání korupční kauzy Stoka, v níž je Švachula obžalován společně s desítkou dalších údajných kompliců, byly dokončeny výslechy jednotlivých obžalovaných. Projednávání případu bude u brněnského soudu pokračovat v listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám