Hlavní obsah

Student vyskočil nebo vypadl z okna školy v Budějovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Svědkem tragédie se stali ve středu před sedmou hodinou ráno studenti a učitel ve Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické v Dukelské ulici v Českých Budějovicích. Těsně před začátkem hodiny seděl podle informací Práva 19letý student třetího ročníku na parapetu okna ve čtvrtém patře. Když ho učitel vyzval, ať se usadí, vyskočil nebo vypadl směrem do ulice.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Devatenáctiletý student vypadl ze čtvrtého patra budovy průmyslovky v Českých Budějovicích

Článek

Mladík utrpěl mnohačetná poranění, kterým podlehl po převozu do nemocnice. „S největší pravděpodobností se v tomto případě jednalo o sebevraždu. Vzhledem k okolnostem nebudeme podávat žádné další informace,“ sdělila ve středu Právu mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Na místě zasahovaly dvě posádky zdravotních záchranářů. Při intenzivní resuscitaci se podařilo pacienta v kritickém stavu dostat do nemocnice, kde ale nakonec zraněním podlehl.

Policie k vraždě v oboře Hvězda: Motivem byla nejspíš neopětovaná láska, pachatel nežije

Krimi

Ve středu dopoledne ve škole dál probíhala výuka a někteří studenti i maturovali. „Rozhodl jsem se, že se k této tragédii nebudu i s ohledem na spoustu lidí, kterých se dotýká, vyjadřovat,“ uvedl ředitel školy Jaroslav Koreš. Podobně reagovali na otázky ohledně mladíka i studenti.

Právu se podařilo zjistit, že student měl průměrný prospěch a rozhodně mu nehrozilo například propadnutí.

Policisté vytáhli za březen z Orlíku už třetí mrtvolu

Krimi

Náměstek jihočeského hejtmana pro školství Pavel Klíma (TOP 09) podotkl, že podle prvních informací nedošlo k jakémukoliv pochybení ze strany školy.

„Samozřejmě že budeme celou tragickou událost dále prověřovat. Případem se zabývá také policie,“ dodal Klíma.

Reklama

Související články

Za zpackanou sebevraždu musí do vězení

Loni v létě otřásl jedním z bytových domů v Brně výbuch. Hasiči z pětipatrového domu evakuovali 13 lidí a v přízemním bytě vytáhli z trosek osmašedesátiletého...

Výběr článků

Načítám