Hlavní obsah

Policisté vytáhli za březen z Orlíku už třetí mrtvolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Tři lidská těla našli během března potápěči v orlické přehradě na jihu Čech. Původně pátrali po sebevrahovi, který měl skočit z mostu, našli však dvě starší mrtvoly a jednoho muže, který zemřel zřejmě v lednu. Příčiny všech úmrtí jsou teď na specialistech.

Foto: Policie ČR

Potápěči prohledávají orlickou přehradu

Článek

Prohledávání Orlíku začalo na začátku března oznámením, že muž skočil do vody ze Žďákovského mostu a už se nevynořil. Do akce vyrazili potápěči z Brna vybaveni sonarem. V hloubce 47 metrů pak našli torzo lidského těla, které ale určitě nepatřilo pohřešovanému. Bylo ve značném rozkladu a nebylo poznat ani pohlaví. Tělo předali k ohledání specialistům.

Vrahem ženy na Vysočině by mohl být sebevrah z Orlíku, spekuluje policie

Krimi

Pátrání po sebevrahovi pokračovalo v dalších dnech. Ke konci března pak sonar zaznamenal v hloubce 50 metrů další podezřelou věc. V této hloubce není nic vidět, a tak na vyzvednutí spolupracovalo osm potápěčů.

Pod bruslaři na Orlíku se prolomil led. Při jejich záchraně se probořili i hasiči

Krimi

„Nakonec se nad hladinu vynořili s dalším hrůzným kosterním nálezem. Na místě provedli kriminalisté ohledání torza lidského těla, fotodokumentaci a vyšetřovatel nařídil pitvu ostatků. Otázky zůstávají stále stejné, příčina smrti, totožnost, vyloučení možné násilné smrti. Pro specialisty na úseku pátrání tak začíná pověstná mravenčí práce,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Policie našla v Orlíku tři mrtvé

Druhý den jeli policisté k přehradě znovu. Žena viděla na hladině oblečené lidské tělo. Policisté jej vytáhli a zjistili, že jde o jiného pohřešovaného z ledna, který skokem do přehrady zřejmě spáchal sebevraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám