Hlavní obsah

Střílel jsem na zvěř, řekl muž, který postřelil spolupracovníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

K postřelení 32letého muže došlo v pátek odpoledne poblíž jedné obce na Chrudimsku. Střelcem měl být o rok starší podnapilý spolupracovník oběti. K činu použil nelegálně drženou zbraň.

Střelec putoval do vazbyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Střelec zpočátku uváděl, že střílel na lesní zvěř. Kriminalisté na základě dosud zjištěných skutečností střílejícího muže obvinili z pokusu úkladné vraždy, kdy je ohrožen trestní sazbou od 12 do 20 let odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Muž v Chomutově brutálně napadl kojence kvůli pláči

Krimi

Obviněný muž, přestože nikdy nevlastnil oprávnění k držení zbraní, měl ve svém vlastnictví další zbraně, které policii vydal.

„Jedná se o doposud bezúhonného člověka. Motivem jeho jednání měly být dlouhodobější rozpory mezi ním a poškozeným. K činu došlo, když byli muži v zaměstnání,“ dodala mluvčí s tím, že postřelený muž utrpěl velmi vážné zranění, byl letecky transportován do nemocnice a tam se podrobil urgentní operaci s velmi nejistou prognózou vývoje poranění.

Foto: Policie ČR

Střelec putoval do vazby.

Kriminalisté dali státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného do vazby, čemuž v pondělí soudce Okresního soudu v Chrudimi vyhověl.

Vzhledem k počáteční fázi vyšetřování nebude policie poskytovat další informace.

Reklama

Výběr článků

Načítám