Hlavní obsah

Strážníci v Praze jdou po lidech bez roušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Během měsíce října zjistili strážníci v Praze 3666 případů, kdy lidé v MHD porušili nařízení proti šíření koronaviru a neměli roušku. Oproti minulému úterý strážníci zaznamenali o 1886 takových případů více. Většina byla vyřešena domluvou.

Policie odhalila otevřenou restauraci v centru PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Pražští strážníci mají jako jednoznačnou prioritu stanoven dohled na dodržování povinnosti mít zakryté dýchací cesty v MHD. Na 135 přestupků bylo na místě vyřešeno uložením pokuty v celkové výši 39 100 korun, 49 přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu a zbytek byl vyřešen domluvou," sdělil ředitel městské policie Eduard Šuster.

Tajná sklepní restaurace v centru Prahy. Hosté bez roušek, zato s drogami

Krimi

Cestující musí mít v prostředcích MHD zakrytý nos a ústa. V metru tato povinnost platí bez přerušení od začátku pandemie, v povrchové dopravě tomu tak přes prázdniny být nemuselo. Roušku musí mít lidé od minulého týdne i na zastávce či na nástupišti.

Celkem za letošní říjen řešili strážníci 4648 případů porušení krizových a mimořádných opatření. Většina jich byla vyřešena domluvou a 247 případů skončilo uložením pokuty. Ty dosáhly celkem 118 tisíc korun. Správnímu orgánu oznámili strážníci 90 přestupků.

Policie a strážníci v Praze vyrazili na kontroly hospod

Krimi

Zákazem shlukování se museli strážníci zabývat v 35 případech, v nichž sedmnáctkrát uložili pokuty v celkové výši 2700 korun. Také v tomto případě byl zbytek vyřešen domluvou.

Kontrolou všech opatření se zabývá také státní policie, která ale podle mluvčí Violety Siřišťové nevede statistiku zjištěných přestupků. „Kontroly probíhají v rámci běžného výkonu služby,“ konstatovala Siřišťová.

Minulou středu pražská policie informovala o odhalení tajné sklepní restaurace ve Vodičkově ulici. Ve sklepě se přitom nacházelo 35 hostů, k odchodu používali zadní vchod, kterým se do restaurace dostali také policisté. Provozovateli hrozí pokuta až tři miliony korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám