Hlavní obsah

Státní zastupitelství obžalovalo další predátory z dokumentu V síti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Státní zástupce obžaloval jednoho z mužů vystupujících v dokumentu V síti. Viní ho ze sexuálního nátlaku, navazování nedovoleného kontaktu s dítětem a šíření pornografie. Muži s přezdívkou Sneeky hrozí až 12 let vězení. Informoval o tom server iROZHLAS.

Foto: Milan Malíček, Právo

Režisérka Barbora Chalupová, Tereza Těžká, Sabina Dlouhá, Anežka Pithartová představitelky dokumentu V síti a režisér Vít Klusák při novinářské projekci dokumentu.

Článek

Policie muže, který patří mezi nejznámější z dopadených, stíhala od loňského listopadu. Sexuálního nátlaku a navazování nedovoleného kontaktu s dítětem se měl podle žalobce dopustit takzvaně ve stadiu pokusu. Důvodem je to, že herečky v dokumentu byly plnoleté, sdělil serveru mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Maskérka dokumentu V síti poznala jednoho z predátorů, pracuje s dětmi

Stalo se

V úterý server informoval, že Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 7 navrhlo obžalovat také partnerskou dvojici, která herečce nabízela sex ve třech, chtěla ji odvézt na několik dní do Sokolova a vyptávala se ji na menstruaci. Policie navíc zjistila, že muž se takto pokoušel kontaktovat i jiné děti. Oběma hrozí až pět let vězení.

Dostali podmínky

Dva jiné muže, kteří se v dokumentu objevili, už soudy dříve potrestaly podmínečnými tresty. Jeden z nich dostal za nedovolený kontakt s dítětem tříletou podmínku. Druhý z nich byl odsouzen zatím nepravomocně na 14 měsíců vězení se zkušební dobou tří let.

Sexuální predátor poslal na tvůrce dokumentu V síti právníka

Stalo se

Celovečerní dokument V síti režiséra Víta Klusáka je experimentem, který otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dívčím vzezřením Tereza Těžká, Anežka Pithartová a Sabina Dlouhá se přihlásily na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek on-line. Setkaly se s věcmi, které zaskočily i filmaře.

Oslovili je sexuální predátoři vyhledávající nedospělé dívky a od nevinné konverzace přecházeli k výzvám ke svlékání, masturbování a zasílání choulostivých fotografií. V některých případech je divák svědkem vydírání, kdy dívkám vyhrožují, že fotografie zveřejní na internetu. Jedním z mužů je i člověk pracující s dětmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám