Hlavní obsah

Maskérka dokumentu V síti poznala jednoho z predátorů, pracuje s dětmi

Novinky, Lenka Hloušková

Dokument V síti o sexuálních predátorech zhlédlo od jeho uvedení do kin již přes čtyři sta tisíc diváků. Z nevhodného chování vůči dětem bylo několik mužů obviněno, někteří byli odsouzeni ve zkráceném řízení. Jednoho z nich poznala i maskérka snímku Barbora Potužníková.

Maskérka Barbora Potužníková poznala jednoho z predátorůVideo: Hypermarket film

 
Článek

„Častější je herce postaršovat. Zajímavé bylo, že tady jsem dělala holky mladšími. Docilovala jsem toho klasickými maskérskými postupy. Musí být svěží pleť, taková šťavnatá, červené tvářičky, husté obočí. Muselo to být hodně přirozené, nesmělo být vidět, že nalíčené jsou,“ říká maskérka.

Oceňuje, že všechny tři herečky – Tereza Těžká, Anežka Pithartová a Sabina Dlouhá – se do svých rolí vžily. „Nikdo si nedokáže představit, čemu čelily,“ pokračuje. Za jeden ze svých nejtěžších zážitků považuje moment, kdy jednoho z predátorů poznala.

Místo podmínky půjde do vězení. Soud zpřísnil trest matce, která nechávala dceru pedofilovi

Krimi

„Závažnější to bylo v tom, že vím, že tenhle člověk pracuje s dětmi. Já jsem pod ním pracovala na škole v přírodě... Bylo jasné, že s tím musím něco dělat,“ doplní s tím, že filmaři téma otevřeli a začali řešit. Štáb se s mužem dokonce setkal před jeho domem. „Tohle je jedna ze silných linek příběhu,“ prozrazuje Potužníková.

V síti

  • 3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 sexuálních predátorů. Experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu.
  • Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání.
  • Dokumentární film Barbory Chalupové a Víta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias "dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností.
  • Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení.

Také její postřeh a nesestříhaná komunikace s Terezou Těžkou vedly k tomu, že byl muž, jenž na netu vystupoval pod přezdívkou Ústečan, policisty v květnu obviněn. Hrozí mu až dva roky vězení. Ukázalo se také, že se skutečně živil pořádáním akcí pro děti.

Reklama

Související témata:

Související články

Dokument V síti přepsal historii

Dokument Víta Klusáka a Barbory Chalupové V síti o zneužívání dětí na internetu vidělo o víkendu v kinech více než 115 tisíc diváků, což je srovnatelné...

Výběr článků

Načítám