Hlavní obsah

Sprejer počmáral zábradlí Karlova mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie pátrá po neznámém sprejerovi, který zřejmě v noci na úterý posprejoval Karlův most. Jde o malý nápis na zábradlí mostu.

Sprejerský tag na Karlově mostěVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Oznámení o posprejování Karlova mostu jsme přijali v úterý ráno. Momentálně se případem policisté zabývají pro podezření z trestného činu poškození cizí věci,“ řekla Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Kvůli posprejování Karlova mostu policie stíhá chlapce a dívku

Krimi

Podle reportéra Novinek jde o takzvaný sprejerský tag o velikosti asi 20 centimetrů, jehož načmárání nemuseli kolemjdoucí ani obsluha kamerového systému zaznamenat. Nápisy na Karlově mostě nechává odborně odstranit Technická správa komunikací.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nápis na Karlově mostě.

Památku hlídá 25 bezpečnostních kamer, i přesto se neustále potýká s vandaly. Mluvčí městské policie Irena Seifertová již v létě uvedla, že strážníci nemohou nepřetržitě sledovat všechny záběry mostu, protože během směny operátoři obsluhují více kamer.

Dvojice se oddávala sexu mezi turisty u Karlova mostu, hledá ji policie

Krimi

„I kdyby bylo každé místo pod kamerami, není v lidských ani technických možnostech (monitor počítače najednou snímá maximálně 16 kamer) sledovat jeden obraz 24 hodin denně,“ uvedla mluvčí strážníků.

Karlův most se stal terčem vandalů již několikrát. Naposledy v červenci posprejovala most dvojice mladistvých. Nápisy v angličtině načmárané tyrkysovou barvou se na Karlově mostě objevily 9. července. Pokryly větší část kamenného zábradlí, podstavec sochy svatého Augustina i stojany lamp. Způsobenou škodu tehdy policisté předběžně odhadli na 100 tisíc korun.

Loni v prosinci potvrdil pražský městský soud roční podmíněný trest německému turistovi Benjaminu Wittigovi, který spolu se svým bratrem Niclasem Steigerem v létě 2019 posprejoval jeden z pilířů památky. Cizinci ponechal také stotisícový peněžitý trest a vyhoštění na pět let.

Reklama

Výběr článků

Načítám