Hlavní obsah

Spadla vám peněženka, zmátl zloděj ženu v metru

Novinky, kub
Praha

Policie vyšetřuje krádež hotovosti ve stanici pražského metra. Obětí se stala žena, které zloděj prošacoval peněženku. Podezřelého zachytila bezpečnostní kamera. Muž pak ženu oslovil s tím, že jí spadla peněženka, ta však podle její výpovědi byla prázdná.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie vyšetřuje krádež v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež se stala počátkem prosince ve vestibulu metra stanice Jiřího z Poděbrad. Policie dosud marně pátrá po pachateli, obrací se proto nyní na veřejnost s žádostí o pomoc. „Podezřelý využil nepozornosti ženy, která jela po eskalátoru, a v nestřeženém okamžiku jí odcizil peníze z batohu, který měla na zádech,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Violeta Siřišťová.

„V souvislosti s tímto případem policisté zajistili kamerové záznamy, kde jde vidět podezřelý muž,“ uvedla mluvčí.

Ženě zmizely z peněženky dva tisíce korun. Zloděj jí podle kriminalistů vyndal z batohu peněženku, ze které vzal peníze, pak pouzdro hodil na eskalátory, načež na jejich konci ženu oslovil s tím, že jí asi něco spadlo. Na záběrech je patrné, že měla rozepnutý batoh.

Zloděj bil a šacoval staříka v pražském metru, lidé přihlíželi

Krimi

„Pokud muže na přiložených záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte prosím linku 158,“ dodala Siřišťová s tím, že policie případ vyšetřuje jako krádež, za což hrozí až dvouleté vězení.

Na záběrech kamery jsou ještě vidět pod eskalátory v nezvyklé pozici dva mladíci, kteří podle mluvčí nemají s případem nic společného.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám