Hlavní obsah

Soud v Praze potvrdil Polce 5,5 roku za znásilnění Řekyně

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Polka Malgorzata Raková (21) si za znásilnění, vydírání a další trestné činy odsedí pět a půl roku ve vězení. Rozhodl o tom v úterý pražský vrchní soud, který v případě Rakové potvrdil lednový verdikt plzeňského soudu. Raková spolu s dalším Polákem Robertem Hanaszem znásilnila řeckou spolupracovnici. Hanaszův případ soud vyloučil k samostatnému projednání.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Spoluobžalovaný Malgorzaty Rakové Robert Hanasz u plzeňského soudu.

Článek

„Z podnětu odvolání poškozené byl z rozsudku soudu prvního stupně zrušen pouze výrok týkající se jí uplatněných nároků (...) a bylo rozhodnuto, že obžalovaná je povinna nahradit poškozené nemajetkovou újmu částkou 500 000 Kč,“ uvedla mluvčí soudu Simona Heranová. Hanaszův případ byl vyloučen k samostatnému projednání kvůli omluvě obhájce.

Piknik se zvrhl

Ke znásilnění došlo v dubnu 2017. Poláci s Řekyní, se kterou pracovali v jedné plzeňské firmě, popíjeli doma vodku. Po nějaké době se rozhodli, že si udělají večerní piknik v přírodě.

Nejprve seděli pokojně u ohně, po nějaké době ale Poláci ženu napadli. „Nejprve ženu povalili na zem a začali ji mlátit do obličeje. Pak jí svázali ruce za záda gumovým lanem a vyhrožovali, že ji zabijí a zakopou dva metry pod zem,“ popsala útok státní zástupkyně.

„Čepelí nože jí pak přejížděli po krku, až žena strachy omdlela. Když se probrala, muž ji donutil k pohlavnímu styku. Spoluobžalovaná je sledovala, masturbovala při tom a vše natáčela na mobilní telefon. Pak si pachatelé role vyměnili, kdy poškozená musela před zraky muže orálně uspokojovat jeho partnerku,“ pokračovala.

Útok trval asi dvě hodiny, poté dvojice Řekyni svázala, naložila do auta a z místa odjela. Během jízdy se ale ženě podařilo uvolnit jednu ruku, a když auto zastavilo na křižovatce, otevřela dveře a utekla. Svědci, kteří si mladé ženy všimli, jak utíká po silnici, zavolali tísňovou linku.

Řekyni na pikniku brutálně znásilnil polský pár

Krimi

Hanasz s Rakovou po činu utekli z republiky, až na základě mezinárodního zatykače se je podařilo dopadnout. Hanasze v Nizozemsku a Rakovou v Německu. Oba se před soudem svého jednání litovali, sváděli to na alkohol a ženě se omluvili.

Původně dostal Hanasz od plzeňského okresního soudu pětiletý trest vězení, Raková pak o půl roku kratší. Po zásahu pražského vrchního soudu jim ale Krajský soud v Plzni letos v lednu vyměřil o rok delší trest, a navíc je na deset let vyhostil z republiky.

Brutální znásilnění Řekyně u Plzně: Polský pár jde do vězení a čeká ho vyhoštění

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám