Hlavní obsah

Soud potvrdil pět let seniorovi za znásilnění malých dětí

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Pět let za mřížemi si odsedí Vladimír Vyskup (70) z Fryštáku na Zlínsku za znásilnění a pohlavní zneužívání dvou malých dětí. Zároveň se musí podrobit ambulantnímu psychiatrickému ochrannému léčení. Rozhodl o tom ve středu Vrchní soud (VS) v Olomouci, když potvrdil verdikt Krajského soudu (KS) v Brně z letošního 28. dubna.

Článek

Vyskup počátkem roku 2009 ve svém bydlišti ve Zlíně zneužil bezbrannosti nezletilého malého chlapce, kterého měl ten den svěřeného na hlídání. Osahával ho na přirození. Následně jej na stejném místě i líbal.

V létě 2010 ve svém bydlišti ve Zlíně pak zneužil bezbrannosti nezletilých dětí - malého chlapce a děvčátka, které měl taktéž ten den svěřeny k hlídání. Děti obnažil ve spodních částech těla, osahával je na obnažených genitáliích a prováděl s nimi další obdobné praktiky, přičemž současně sám v jejich přítomnosti masturboval.

U VS se chlípník domáhal zrušení rozsudku a vrácení věci KS. Požadoval nový znalecký posudek a tvrdil také, že jeho jednání nelze kvalifikovat jako znásilnění, ale „jen“ jako pohlavní zneužívání. Odvolal se ale i stání zástupce, který u VS pro Vyskupa žádal přísnější trest. V té souvislosti poukázal na to, že obžalovaný zneužil stav bezbrannosti svých obětí.

VS však argumenty ani jedné ze stran neakceptoval. „Krajský soud věc správně kvalifikoval. Důkazy jsou jednoznačné. Trest je zcela přiměřený, zákonný a jsou v něm zohledněny všechny okolnosti případu,“ řekl Právu mluvčí VS Petr Angyalossy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám