Hlavní obsah

Soud potvrdil důchodci čtyři roky za zapálení ubytovny v Plzni, kde uhořela žena

Plzeň

Čtyři roky vězení pro důchodce Milana Noska (74) za zapálení ubytovny v Plzni před třemi lety platí. Krajský soud v Plzni v úterý v odvolacím řízení potvrdil trest, který muži uložil plzeňský okresní soud loni v září. Při požáru uhořela 26letá žena a dalších 12 lidí se zranilo.

Foto: Právo

Milan Nosek u soudu (25. září 2020)

Článek

Nosek, který je v současné době umístěný v psychiatrické léčebně v pražských Bohnicích, vinu popíral.

„Jsem starej chlap, nemám žádné peníze. Byl jsem na té ubytovně rád, nedělal bych takovou hloupost, abych si zničil svoje jediné bydlení,“ prohlásil Nosek v závěrečné řeči.

Důchodce dostal čtyři roky za zapálení ubytovny, ve které uhořela žena

Krimi

Požár budovy na Karlově vznikl podle vyšetřovatelů od hořící svíčky, kterou měl Nosek ve svém pokoji. Svědci potvrdili, že kouř a oheň začal vycházet z jeho pokoje.

Co se tehdy stalo, Nosek podrobněji popsal jen před soudcem, který rozhodoval o jeho vzetí do vazby. Připustil, že sice mohl shodit svíčku, ale už předtím prý viděl, jak hoří střecha.

Milan Nosek u plzeňského soudu (22. června 2020)Video: Jiří Šolc (22. června 2020), Právo

„To ráno jsem se probudil zmatený. Přišlo mi, jako kdybych se něčeho nadýchal. Pak jsem šel na záchod a přitom jsem asi shodil svíčku na stolku u televize,“ uvedl v minulosti při vazebním zasedání.

Od svíčky podle jeho slov chytily papíry, které se snažil uhasit. „V tu dobu jsem už ale viděl šlehat plameny od sousedky naproti. Tak jsem utekl ven z ubytovny,“ prohlásil Nosek.

Od svíčky chytla ubytovna v Plzni, při níž zemřela žena. Senior stane před soudem

Krimi

Oheň zničil horní podlaží a střechu celé budovy, která stojí poblíž průmyslové zóny Borská pole. Kromě jedné oběti skončilo v nemocnici 12 zraněných včetně dvou hasičů.

„Šlo o ubytované lidi, kterým oheň odřízl cestu ke dveřím a museli vyskočit z okna. Zlámali si nohy a někteří si poranili i páteř,“ dodal žalobce.

Reklama

Související články

Ve věznici na Borech uhořel muž

Kriminalisté vyšetřují smrt muže ve věznici na Borech. K jeho úmrtí došlo v noci na dnešek. Podle informací Práva měl muž uhořet. Jakým způsobem k tomu došlo,...

Výběr článků

Načítám