Hlavní obsah

Školačku z Ústí hledají už 11 den. Do pátrání se zapojili kriminalisté z dalších obvodů

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pátrání po dvanáctileté Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem, která je pohřešovaná už jedenáctý den, se o víkendu vedle speciálního týmu zapojil i tým kriminalistů z různých měst.

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Pohřešovaná dvanáctiletá Michaela Patricie Muzikářová (na nejaktuálnější archivní fotografii) z Ústí nad Labem.

Článek

„Ani o víkendu speciální tým ve své práci nepolevuje,“ uvedla v sobotu odpoledne mluvčí ústecké krajské policie Veronika Hyšplerová. „Kriminalisté neustále vyhodnocují poznatky, které přicházejí od veřejnosti, ale samozřejmě i ty, které svou vlastní operativní činností zjistí,“ pokračovala.

„Kromě speciálního týmu se na pátrání podílí rozšířený tým kriminalistů z jednotlivých územních odborů v kraji. Ti zajišťují záběry z městských kamerových systémů jednotlivých měst a dalších pro nás důležitých míst,“ dodala Hyšplerová.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Škola, kterou ztracená dívka navštěvovala

Michaela Patricie Muzikářová je asi 155 až 160 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, má šedé oči a nosí brýle s fialovými obroučkami. V době odchodu z domova měla na sobě pravděpodobně prošívaný kabát ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.

Dvanáctiletá dívka zmizela 10. nebo 11. ledna, kdy nepřišla do školy, a večer její matka nahlásila její pohřešování. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer. Policie vyhlásila pátrání v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Jeho cílem je především zrychlit pátrání a předávání informací.

Po dívce se pátrá nejen v Česku, ale i v zahraničí. V pátek se do pátrání zapojil i speciálně vycvičený pes saské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám