Hlavní obsah

Škoda se srazila s peugeotem, pět mužů skončilo v nemocnici

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Pět zraněných si vyžádala dopravní nehoda u Štěpánovic na Českobudějovicku, kde se v pondělí odpoledne srazila dvě osobní auta. Muži utrpěli středně těžká zranění, povolán byl také vrtulník záchranné služby.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Při dopravní nehodě u Štěpánovic se zranilo pět mužů

Článek

Nehoda se stala kolem 16:30 na silnici mezi Lišovem a Štěpánovicemi. „Hasiči z havarovaných aut škoda a peugeot nemuseli žádnou zraněnou osobu vyprošťovat. Provedli zajištění místa nehody i havarovaných aut a poté spolupracovali se zdravotníky,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Středně těžká zranění utrpělo pět mužů ve věku 57, 34, 21, 18 a 15 let. K místu nehody vyjely tři sanitky a přiletěl také vrtulník.

Foto: HZS Jihočeského kraje

při dopravní nehodě u Štěpánovic se zranilo pět mužů

„Zranění měli převážně poranění hlavy, tržné rány a v jednom případě i zlomeninu dolní končetiny. Po ošetření byli pacienti transportováni na úrazovou ambulanci českobudějovické nemocnice. Nikdo nebyl přímo ohrožen na životě,“ informovala mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Dvě nehody si vyžádaly sedm zraněných

Nebyla to jediná nehoda v pondělí na jihu Čech s větším počtem zraněných osob. Ve 13:00 vyjížděli záchranáři k obci Velká, kde auto narazilo do betonového můstku. Zranila se žena a dvě děti. Nejhůře dopadla 16letá dívka, kterou vrtulník převezl s těžkým zraněním do nemocnice.

Foto: HZS Jihočeského kraje

při dopravní nehodě u Štěpánovic se zranilo pět mužů

O 45 minut později zasahovaly sanitky u obce Nové Hospody - Sedlce, kde se při čelní srážce dvou aut zranily čtyři osoby. Záchranáři je převezli do nemocnice s lehkými až středně těžkými zraněními.

Příčinami všech nehod se zabývají policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám