Hlavní obsah

Šestiletý chlapec vběhl na Nymbursku pod kola audi, od policie dostal hračku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk

Šestiletého chlapce srazil v úterý řidič audi na Nymbursku. Dítě přebíhalo mimo přechod pro chodce. Naštěstí nebylo vážně zraněno. Policisté mu jako prvnímu dali plyšovou hračku Nehoďáčka, který má odpoutat pozornost dětí od nepříjemných zážitků.

Foto: Policie ČR

Chlapec dostal po nehodě plyšovou hračku

Článek

Chlapec přebíhal cestu v úterý odpoledne v obci Hrubý Jeseník. Podle policie se dostatečně nerozhlédl a vběhl do cesty řidiči audi. Ten už nemohl střetu zabránit.

„Při dopravní nehodě došlo k blíže nespecifikovanému zranění chodce, se kterým byl převezen do nemocnice v Kolíně na další vyšetření a především na pozorování,“ informoval mluvčí policie Pavel Truxa.

Na cyklostezce bouraly dvě ženy. Obě namol opilé

Krimi

Policisté dali chlapci jako prvnímu v republice plyšovou hračku Nehoďáčka, aby mu pomohli překonat stresovou situaci.

„Ať už se jedná o případy, kdy jsou zraněny samy děti, jejich rodiče nebo někdo jiný, hračka může v této chvíli znamenat mnoho. Dítě pomůže uklidnit, odpoutá jeho pozornost od nepříjemností, může se díky ní cítit bezpečněji,“ uvedla metodička dopravní výchovy Týmu silniční bezpečnosti Markéta Novotná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám