Hlavní obsah

Sadistický učitel z Plzeňska trestal školačku za chyby výpraskem na holý zadek

– Plzeň

Za každou chybu v testu nebo diktátu několik ran na holý zadek. Takové pravidlo měl používat během soukromého doučování nezletilé dívky z Plzeňska její třídní učitel ze základní školy. Podle státního zástupce Štefana Oravce se 55letý muž fyzickým trestáním své žačky sexuálně ukájel. Podle znalců totiž trpí sadismem. Případ začal ve čtvrtek projednávat Okresní soud Plzeň-město.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Pedagog se měl žalovaného jednání dopouštět opakovaně v průběhu roku 2020. „Ve svém bydlišti jako učitel při doučování přehnul žačku s kalhotkami staženými ke kolenům přes opěradlo gauče a dal jí nejméně dvacet ran na holou zadnici,“ uvedl státní zástupce.

Zhruba polovinu ran dívka dostala vrbovým proutkem, zbytek pak rukou. Podle spisu měl učitel svoji žačku také osahávat. „V jednom případě jí strčil ruku pod tričko a podprsenku, jindy jí zase sáhl pod kalhotky a zmáčkl zadnici,“ uvádí obžaloba.

Zveřejnila fotku, pak ji našla na sexuálním webu

Krimi

Za zločin pohlavního zneužití hrozí učiteli až deset let vězení. Svého jednání se podle žalobce dopustil na dítěti mladším patnácti let, které měl svěřené k dozoru, přičemž zneužil svoje postavení důvěryhodné a respektované osoby.

„Obžalovaný se před soudem v podstatě doznal. Ve hře je uzavření dohody o vině a trestu, jejíž součástí rozhodně bude ochranné sexuologické léčení a delší zákaz činnosti, kde by mohl obžalovaný přijít do kontaktu s mladými dívkami. Rozhodnutí padne až po výslechu znalce, kterého si soud nechal předvolat,“ sdělil státní zástupce.

Osahával chlapce v posteli i ve sprše. Vychovatel se u soudu zpovídá ze zneužívání dětí

Krimi

Poškozená vypověděla, že jí učitel při doučování dopředu říkal, že za každou chybu v testu dostane několik ran na holý zadek. „Bála jsem se ho. Jako k třídnímu učiteli jsem k němu měla respekt,“ uvedla dívka do policejního protokolu. Ze spisu také vyplývá, že podobné praktiky učitel zkoušel ještě na další svoji žačku. „Vyhrožoval jí snížením známky z češtiny, pokud si nenechá dát na zadek. Když mu řekla, že to nemůže, snažil se ji přehnout přes koleno a naplácat. Nechal toho, až když se dívka hodně bránila,“ stojí dále v obžalobě.

Znalci u obžalovaného diagnostikovali sexuální deviaci, a to jednak heterosexuální pedofilii s orientací na dospívající dívky a jednak pseudopedagogický sadismus. Ve druhém případě to znamená, že jde o člověka, který klade důraz na poslušnost a disciplínu u dětí a dospívajících, kterou si vynucuje psychickým nebo fyzickým trýzněním.

Muž odsouzený za znásilnění školaček chtěl obnovu procesu. Neuspěl

Krimi

„Jednání obviněného mělo sexuální motivaci. Nese za něj plnou odpovědnost, neboť sexuologickým léčením si již v minulosti kvůli podobnému chování prošel,“ napsali znalci do posudku.

Za podobné jednání byl obžalovaný odsouzen už v roce 2002. Tehdy jako majitel modelingové agentury kontaktoval mladé dívky zajímající se o práci modelky či hostesky. Pod záminkou přípravy a zvyšování jejich sebevědomí je přemluvil k sepsání pravopisných diktátů nebo sehrání nějaké scénky s tím, že následně vyhodnotil jejich práci, a v případě, kdy nebyl s výsledkem spokojen, je fyzicky trestal.

Z rozsudku vyplývá, že pedagog dívkám například svázal ruce a pověsil je svlečené na hák ve stropě, přičemž je následně mlátil přes zadek rákoskou, páskem nebo rukou. Soud ho za vydírání potrestal pětiletou podmínkou a poslal ho léčit se do ústavu. Zároveň mu na deset let zakázal vykonávat povolání, zaměstnání, podnikání a jakékoliv další činnosti spojené s organizátorskou, výchovnou, pedagogickou a trenérskou činností ve vztahu k ženám do osmnácti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám