Hlavní obsah

Rozsáhlé zatýkání v autoškolách na Liberecku, policie zadržela pět lidí

– Liberec • Aktualizováno

Desítky policistů od úterního rána zasahují na několika místech v Libereckém kraji, zadrženo bylo několik lidí podezřelých z korupce a zneužití pravomoci. Jedná se o pracovníky autoškol a zkušební komisaře. Kriminalisté zasahovali i v budově městského úřadu v Tanvaldu. Do akce se zapojila rovněž zásahová jednotka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto.

Článek

O případu informoval mluvčí policie Vojtěch Robovský. Vyšetřování se podle něj týká fiktivně vydávaných potvrzení o zkouškách potřebných k získání řidičského průkazu. Žadatelé podle vyšetřovatelů zkoušky neabsolvovali.

Kriminalisté zasahují v Jablonci nad Nisou, Tanvaldu a v několika dalších místech v Libereckém kraji.

Díky komisaři získali Rumuni neoprávněně řidičáky

Krimi

„Zadrželi jsme pět podezřelých z řad provozovatelů nebo majitelů autoškol a zkušebních komisařů a provedli jsme několik domovních prohlídek spolu s prohlídkami nebytových prostor. Kromě jiného jsme zasahovali také v budově městského úřadu v Tanvaldu,“ uvedl Robovský.

Tanvaldský starosta Vladimír Vyhnálek (Volba pro město) nechtěl policejní zátah s odkazem na mlčenlivost komentovat. Případ zatím nechtěl komentovat ani místopředseda Asociace autoškol Jiří Novotný. „Zatím k tomu nemáme žádné informace,“ řekl ČTK Novotný.

Kvůli bezpečnosti policie nasadila do akce také zásahovou jednotku, důvodem je hlavně zadržení jednoho z podezřelých, který má zbrojní průkaz a vlastní několik střelných zbraní.

Zkušební komisaři opravovali testy žáků autoškol, obvinili je kvůli úplatkům

Krimi

„Koordinovaná policejní akce souvisí s prověřováním několika případů, které jsme kvalifikovali jako podezření ze spáchání trestných činů zneužití pravomoci úřední osoby a přijetí úplatku. Do policejní akce je nasazeno několik desítek policistů,“ zmínil mluvčí.

Kriminalisté podle mluvčího požádali ještě kolegy z ostatních krajů v Česku kvůli vytěžení dalších svědků.

V případě obvinění a soudu hrozí podezřelým tresty od tří do deseti let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám