Hlavní obsah

Muž ukradl v Táboře vůz autoškoly i s žákem. Vyhrožoval zbraní

– Tábor
Právo, kal

Neobvyklý případ krádeže auta zaměstnal v úterý 12. března jihočeské policisty. Mladík (23) z Tábora ukradl v jedné táborské ulici vozidlo autoškoly i s žákem. Na něj křičel, ať okamžitě vystoupí, nebo použije zbraň.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Ke krádeži došlo během dopoledních hodin, a to v momentě, kdy vozidlo autoškoly tovární značky Škoda zastavilo a učitel vystoupil. Zloděj okamžitě do auta naskočil, vyhrožoval žákovi, který seděl za volantem, ať ihned odejde, nebo použije zbraň. Žák vyskočil a muž s ukradeným autem ujel,“ popsal situaci mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Dopravní hlídky v celém Jihočeském, Středočeském kraji i v kraji Vysočina dostaly okamžitě přesný popis zloděje i ukradeného auta. Díky rychlému toku informací byl pachatel po hodině a půl zaregistrován na Pelhřimovsku.

„Dopravní hlídka se za ním okamžitě rozjela a za pomoci světelného a zvukového znamení řidiče po pár kilometrech pronásledování zastavila u obce Opatov. Na výzvu k vystoupení z vozidla ale muž nereagoval, proto museli policisté použít donucovacích prostředků a následně mu nasadili služební pouta,“ uvedl Bajcura.

Policisté následně zjistili, že mladík navíc nevlastní řidičský průkaz.

Muže policisté eskortovali zpět do Tábora. Kriminalisté ho obvinili z loupeže a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku - to v souvislosti s tím, že žák nechal v autě osobní věci. Podán byl také návrh na vazbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám