Hlavní obsah

Rodině v Brně se v noci do bytu vplazila krajta

Právo, vtk
Brno

Děsivé probuzení zažila ve středu mladá rodina z Brna-Řečkovic. Muž se ženou procitli kolem druhé hodiny ranní. Probudil je šramot. Zjistili, že uvnitř bytu mají exotického hada, konkrétně metrovou krajtu královskou.

AUDIO: Rodinu v Brně vystrašila krajtaVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Manželé i se svým malým dítětem rychle utekli z domu. Dočasné útočiště našli u sousedů. Ještě předtím duchapřítomně zavřeli dveře do zahrady, jimiž se škrtič asi do místnosti dostal, řekl Právu mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Zavřením dveří zabránila překvapená rodinka tomu, aby had uprchl. Odborník na odchyt zvířat přivolaný strážníky v domě objevil přibližně metrovou krajtu a s použitím speciálních kleští a vaku se mu ji podařilo zajistit. Škrtiče převezl služebním vozidlem a zprostředkoval jeho předání do záchranné stanice.

Odkud dospělý samec krajty pochází, to se zatím nepodařilo vypátrat. Zřejmě uprchl některému z neopatrných chovatelů plazů v okolí.

Foto: Městská policie Brno

Manžele vystrašila v Brně krajta

Brněnští strážníci evidují každý rok několik výjezdů k odchytům hadů. Většinou jsou to nejedovaté užovky, například užovka červená. Její kousnutí je pro člověka prakticky neškodné, ale svým výrazným zbarvením vzbuzuje tento had u mnoha lidí velký strach. Krajta je mnohem nebezpečnější.

Brněnští strážníci odchytávali krajtu naposledy v roce 2010 před obchodem v Bystrci. V letech 2011 a 2013 zajistily hlídky městské policie v Židenicích a ve středu Brna také hroznýše královské.

Reklama

Výběr článků

Načítám