Hlavní obsah

Manžela uštknutého hadem vezla žena do nemocnice, na dálnici čekal vrtulník

Právo, Novinky, lž, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Vrtulníkem převáželi ve čtvrtek královéhradečtí záchranáři do nemocnice 51letého muže, kterého uštkl jedovatý had. Nejdřív ho vezla manželka autem do nemocnice, záchranka ale vzhledem k ohrožení života muže prudkým jedem urychlila cestu pomocí vrtulníku. Podle prvotních informací se jednalo o silně jedovatou zmiji paví.

Vrtulník přepravil muže uštknutého hademVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Ke zranění došlo podle policie ve čtvrtek před desátou hodinou dopoledne na Hradecku u chovatele doma. O muže se postarala jeho manželka, která dala vědět záchrance, muže naložila do auta a pospíchala s ním do nemocnice.

Záchranáři vzápětí akci vzhledem k závažnosti zranění, kdy byl pacient zasažen prudkým jedem, zkoordinovali tak, že muže vyzvedli vrtulníkem na dálnici, aby jeho převoz urychlili.

Foto: Profimedia.cz

Zmije paví. Ilustrační foto

„Zasahovali jsme u muže uštknutého hadem a letecky ho transportovali do Prahy do specializovaného centra,“ potvrdil lékařský náměstek hradecké záchranky Anatolij Truhlář.

Podle mluvčí policie Ivy Kormošové se předávka odehrála u nájezdu na 68. kilometr dálnice D11. Vrtulník hradecké záchranky pak přistál v Praze u Karlova náměstí, kde je v nemocnici specializované toxikologické centrum.

ZMIJE PAVÍ
Jedovatý had z čeledi zmijovitých a jeden z nejjedovatějších hadů ve svém areálu rozšíření. Způsobila již mnoho smrtelných uštknutí lidí v jižní Asii. Někdy je označována za hada, jenž má na svědomí nejvíce lidských obětí ze všech hadů. (Zdroj: Wikipedia)

Policie nyní prověřuje, za jakých okolností k uštknutí došlo a zda na něm případně měl podíl někdo další.

„Dle prvotních informací měla chovatele kousnout zmije paví. Také prověříme, zda na hada nebylo třeba speciální povolení a zda ho tento chovatel měl,“ dodala mluvčí s tím, že bude informována i veterinární správa.

Reklama

Výběr článků

Načítám