Hlavní obsah

Roční chlapeček odběhl na parkovišti od matky, zabilo ho couvající auto

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Velkou tragédii, která se odehrála v neděli odpoledne na parkovišti před prodejnou potravin v Havířově, vyšetřuje policie. Roční chlapeček v nestřeženém okamžiku nejspíš odběhl od maminky přímo pod kola couvajícího automobilu. Po převozu do nemocnice dítě zemřelo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dítě bylo zachyceno couvajícím automobilem. Jednačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Ford Focus během manévru dítě pravděpodobně přehlédl a zadní částí vozidla ho srazil,“ informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

„Zraněné dítě bylo s velmi těžkým poraněním letecky transportováno do Fakultní nemocnice Ostrava, kde však svým zraněním podlehlo. Na místo byl povolán soudní znalec z oboru dopravy, který vypracuje posudek ke sledu události, příčině a míře zavinění. Mamince a blízkým věnovali maximální péči záchranná služba a psycholog,“ dodala mluvčí.

Dechová zkouška u řidiče byla negativní. „Policejní komisař zahájil úkony trestného činu usmrcení z nedbalosti s hrozbou trestu odnětí svobody v trvání na jeden rok až šest let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám