Hlavní obsah

Řidička se čtyřmi promile srazila šestnáctiletou dívku na přechodu

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Ve čtvrtek odpoledne srazila opilá devětačtyřicetiletá řidička v Jihlavě šestnáctiletou dívku, která přecházela přes přechod. Řidička po střetu pokračovala v jízdě dál a narazila do auta jedoucího před sebou. V pátek o tom informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal ve čtvrtek na ulici Fritzova v Jihlavě kolem půl páté odpoledne. Opilá řidička přehlédla dívku přecházející přes vyznačený přechod pro chodce, po srážce jela dál a narazila do vozidla vedoucího před sebou.

Šestnáctiletá dívka byla lehce zraněna a záchranáři ji převezli sanitkou do nemocnice v Jihlavě. Nikdo další nebyl zraněn.

Policisté u řidičky provedli dechovou zkoušku, při níž žena nadýchala 3,7 promile. U řidiče druhého osobního auta byla zkouška negativní.

„Policisté podnapilé ženě zadrželi řidičský průkaz. Při nehodě vznikla hmotná škoda na havarovaných vozidlech ve výši 40 000 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,” uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám